avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere TVA daca nu aplic TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere TVA daca nu aplic TVA la incasare

O SC se incadreaza la regim normal de deducere/colectare TVA.TVA de la facturile emise se inregistreaza in 4427.Pt.facturile primite de la furnizorii care aplica TVA la incasare, are drept de deducere a TVA la primirea facturii sau doar la plata acesteia?Adica, inregistreaza pe 4426 TVA de la toti furnizorii, sau doar de la cei care nu aplica TVA la incasare?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 13:50, 23 Martie 2016
Cf Cod fiscal:

ART. 297 - Sfera de aplicare a dreptului de deducere

(2) Dreptul de deducere a TVA aferente achizițiilor efectuate de o persoană impozabilă de la o persoană impozabilă care aplică sistemul TVA la încasare conform prevederilor art. 282 alin. (3) - (8) este amânat până la data la care taxa aferentă bunurilor și serviciilor care i-au fost livrate/prestate a fost plătită furnizorului/prestatorului său.


Deci TVA-ul din factura primita de la furnizorii care aplica TVA la incasare il inregistrati pe 4428 si la plata 4426 = 4428.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de tva la incasare Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Am o nelamurire legata de aplicarea corecta a TVA-ului la incasare: In primul rand firma despre care vorbesc este persoana impozabila care aplica TVA-ul la ... (vezi toată discuția)
Tva normal si tva la incasare antonia_m09 antonia_m09 Am o SC cu activitate de comert cu amanuntul.Intentionez ca din 2014 sa renunt la optiune de TVA la incasare. In aceste conditii, in cazul achizitiilor de ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva la incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca aplic sistem tva incasare pentru facturile primite de la furnizori indiferent daca acestia sunt in sistem, sau nu eu deduc ... (vezi toată discuția)