avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Activitate neanicu

Activitate neanicu

Bună seara!
Se dă următoarea spetă: soția mea lucrază la Biblioteca Județeană. Instituția are angajat jurist și se află în subordinea Consiliiului Județean care are ditamai biroul juridic. Cu toate acestea biblioteca a tocmit un avocat care să o cerceteze disciplinar, pentru o pricină inventată de o șefă carre nu o are la inimă pe soția mea,
Întrebarea mea este dacă acest demers este legal și în baza cărui act normativ.
Precizez că soția mea are un lung șir de litigii cu bibliteca rezolvate în instanță, în majoritate covârșitoare favorabil pentru soția mea. La ultimul dintre ele, o sancțiune exagerată, instanța a dispus bibliotecii să plătească pe lângă cheltuielile de judecată și o sumă drept daune morale. Nu a fost singura dată. Dar de data aceasta soția mea a cerut instituției ca sumă să fie imputată celor responsabili. Din această cauză, nimeni dintre colegii ei nu a vrut să mai facă parte din ultima comisi de cercetare disciplinară.
Mulțumesc anticaipat celor care se ostenesc să citească postarea și eventual formulează și un răspuns.
Am fost executat silit prin proprirea salariului. Am facut doua actiuni, una de suspendare provizorie a executarii si una de contestare a executarii. La actiunea de suspendare am platit o cautiune. Aceasta actiune a fost suspendata pentru neprezentarea partilor. Intre timp, s-a judecat contestarea executarii, actiune pe care am castigat-o. A ramas si definitiva.
Cum fac acum sa imi recuperez cautiunea?