avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1915 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters236579

Activitate ContSters236579

Ministru de interne sustinea in toate interviurile ca nu a dat salarii de merit sau salarii de excelenta nimanui din minister de cand este ministru, atunci cum se explica faptul ca ofiterii si subofiterii sau agentii din minister iau in continuare aceste drepturi acordate in 2009, iar personalului contractual i se retine retroactiv salariul de merit pe motiv ca a fost acordat eronat si Corpul de control a verificat legalitatea acordarii acestor drepturi si culmea... a gasit ca doar pt. personalul contractual s-a acordat eronat, restul beneficiaza de aceste drepturi in continuare, desi din 01.01.2010, tot personalul bugetar e salarizat dupa aceleasi legi...L.330/2009, L.285/2010, fara diferentieri pt. categorii de personal. Mie mi se pare ca este o discriminare, sau legea nu e lege pt. toti? Tare as vrea sa-mi raspunda cineva competent din ministerul de interne...

~~~~~~~~~~~~

dupa comentariu se vede ca nu faceti parte din MAI...
Va rog sa-mi spuneti cum se schimba incadrarea unui personal contractual pe functia de muncitor calificat / sofer, de pe treapta profesionala II pe treapta profesionala I si invers de pe I pe II, functie de autovehiculul pe care il conduce / capacitatea autovehiculului -sub 10 tone, sau peste 10 tone, in anul 2012. Sper sa-mi raspunda cineva specialist in domeniul bugetar. Va multumesc.
Ma refeream la solutia 2 - cu acordul partilor, art 55 b, fiindca in cazul demisiei necesita preaviz 20 zile lucratoare, deci trebuie sa lucreze in aceasta perioada si gradul I sau II nu poate. Eu stiu ca atunci cand se depune dosarul medical la comisia de expertiza medicala, se cere si dovada vechimii in munca, deci nu cred ca ar fi cazuri de respingere a dosarului de pensie, cred ca nu se poate ca cineva sa fie incadrat intr-un grad de invaliditate si sa nu poata beneficia de pensie de invaliditate. Complicat e si Codul Muncii, parca ar fi o dezlegare de rebus...
Cum stie salariatul cat CFP sa ceara, poate dura chiar peste 3 luni pana i se comunica decizia de pensie. In acest caz cu ce data i se pune in plata pensia, cu data incetarii cim, iar pe aceasta perioada nu ia niciun ban, sau cu data deciziei medicale si in acest caz figureaza si pensionar si angajat / in CFP... e putin complicat, cred ca e mai buna solutia 2, cu conditia sa vrea. Multumesc.
Va multumesc pt.dezbaterea subiectului. Ceea ce mi se pare ciudat, este ca nimeni nu sesizeaza organele care ar putea lua o decizie privind modificarea art.56 c din CM la incetarea cim in cazul deciziei medicale. Fiecare face cum il taie capul. Daca este obligatoriu sa incetezi cim la primirea deciziei de pensie, de ce nu se mentioneaza ce se intampla cu salariatul in acea perioada , acest pirzandu-si capacitatea de munca total sau jumatate
nu ca as vrea sa aplic doar invataturile lui N.Steinhardt, dar mi s-ar parea corect ca aceeasi masura sa fie luata pentru tot personalul MAI, si nu numai pentru cei mai mici, ca legea e lege pt.toti, de-aia ma interesa contestatia,
Va rog sa-mi spuneti daca unui personal contractual dintr-o unitate M.A.I. i se poate retine pe ultimul an salariul de merit asa zis necuvenit, desi s-a acordat conform legii, in baza OUG.121/1998 si daca se poate contesta.Va multumesc.
n-ar fi mai logic sa inceteze c.i.m. conform art.56 c din Cod.Muncii, dar in baza Deciziei medicale in cazul incadrarii in grad de invaliditate, in special celor incadrati in gr.2 si n-ar mai fi nevoie de de masurile prevazute la art.64 din C.M., ca oricum acestia nu mai pot lucra daca si-au pierdut capacitatea de munca.
In cazul art.61 c, angajatorul are anumite obligatii> de a propune un alt loc de munca, de a solicita sprijin AJOFM, compensatii, etc. Va multumesc.
in ce baza si cand inceteaza c.i.m. in cazul unui salariat care a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca / gradul 2 sau 3 de invaliditate, fiindca Codul Muncii prevede incetarea c.i.m. la primirea deciziei de pensionare, deci care va fi situatia salariatului pana atunci, stiind ca dureaza apoximativ 2 luni, de la depunerea dosarului de pensionare. Va multumesc.