avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate andreipetre

Activitate andreipetre

Buna ziua, stiu din auzite ca daca in urma unei cereri scrise de orice fel adresate unui furnizor de servicii nu se primeste raspuns in 30 de zile, se poate cere rezilierea contractului cu acel furnizor. Imi puteti spuneti spune, va rog, despre ce lege este vorba?
Iar ca si cazuri particulare:
1. am facut o astfel de cerere scrisa la sfarsitul lunii septembrie 2012 si nu am primit raspuns nici pana azi, cererea mea fiind de reziliere a contractului cu furnizorul de servicii... Deci cum imi poate fi reziliat un contract pentru care am facut cerere de reziliere si nu mi s-a raspuns? (eu primind in continuare facturi de la ei...).
2. am sunat la serviciul clienti (acelasi furnizor de servicii, dar alta problema, cu un alt contract) si am facut o solicitare verbala, care a primit un numar de identificare. ulterior, am trimis si un email cu anumite documente solicitate de ei, eu neprimind nici in ziua de astazi un raspuns, desi au trecut peste 30 de zile.
Ce pot face pentru a rezilia contractele cu acesti neseriosi, care nu raspund de 3 luni de zile unei cereri de reziliere? Ce lege incalca si ce trebuie facut in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Iti spun sincer ca am cautat de mult timp raspunsul asta :) spre exemplu, ce mi-ai aratat tu initial, a fost aprobat de catre AICPS pe 3 feb. 2012, deci deja citisem randurile astea. dar cand nu iti convine raspunsul unei intrebari, mai cauti, in speranta ca poate cineva undeva are alt raspuns :) . una la mana, iar a doua la mana, habar nu aveam daca ei sunt sau nu institutia cu putere de decizie finala din domeniu.
Iti multumesc pentru timpul acordat! Numai bine!
M-am*
Mai am doua intrebari totusi, AICPS este institutia "ultima" in materie de decizii legate de activitatea inginereasca?
Hotararile lor au rol de lege?
Numai bine!
Multumesc frumos! Mam lamurit :)
Buna ziua, voi intreba foarte pe scurt, unde pot afla informatii legate de dreptul de semnatura pe planurile de rezistenta ale inginerilor constructori (ingineri proiectanti). Stiu ca in perioada cand facultatea de constructii avea 5 ani, dreptul de semnatura era acordat "integral", acum am inteles ca e necesar si un master, de cand facultatea are o durata de 4 ani. Nu am gasit pe nicaieri nimic legat de acest subiect, care sa ma lamureasca. Multumesc anticipat pentru informatii!