Buna ziua, stiu din auzite ca daca in urma unei cereri scrise de orice fel adresate unui furnizor de servicii nu se primeste raspuns in 30 de zile, se poate cere rezilierea contractului cu acel furnizor. Imi puteti spuneti spune, va rog, despre ce lege este vorba?
Iar ca si cazuri particulare:
1. am facut o astfel de cerere scrisa la sfarsitul lunii septembrie 2012 si nu am primit raspuns nici pana azi, cererea mea fiind de reziliere a contractului cu furnizorul de servicii... Deci cum imi poate fi reziliat un contract pentru care am facut cerere de reziliere si nu mi s-a raspuns? (eu primind in continuare facturi de la ei...).
2. am sunat la serviciul clienti (acelasi furnizor de servicii, dar alta problema, cu un alt contract) si am facut o solicitare verbala, care a primit un numar de identificare. ulterior, am trimis si un email cu anumite documente solicitate de ei, eu neprimind nici in ziua de astazi un raspuns, desi au trecut peste 30 de zile.
Ce pot face pentru a rezilia contractele cu acesti neseriosi, care nu raspund de 3 luni de zile unei cereri de reziliere? Ce lege incalca si ce trebuie facut in acest caz?
Va multumesc anticipat!
1-Conform norme in domeniu termenul legal de raspuns la petitii este de 30 de zile
In cazuri in care cercetarea petitiei necesita analiza complexa,termenul se poate prelungi cu inca 15 zile lucratoare
2-Nesolutionarea petitiei nu are drept consecinta rezilierea automata a contractului
Staruiti la nivelul furnizorului de servicii,reveniti cu petitie in care atentionati decaderea termenului legal de raspuns
2-Masura rezilerii contractului poate fi solicitata in limitele contraual asumate de parti
Studiati cu atentie clauzele prevazute contractual ,in raport de care comunicati oficial furnizorului de servicii interesul dvs pentru reziliere contract
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reziliere abonament
AlbertCaf
Buna ziua! Am facut cerere de reziliere a abonamentului de telefonie mobila Telekom, persoana juridica, pe data de 19.09.2019, iar abia pe data de 10.10.2019 ... (vezi toată discuția)