Zilele de preaviz sunt calendaristice sau lucratoare ? Si referitor la cele 4 ore de program redus de munca se stabilesc de comun acord cu angajatorul???
Cu toate ca tare cred ca nu mai exista comun acord de cand am inceput sa-i intreb si de una si de alta privitor la drepturile mele BANESTI. Ca doar pe toti ne arde cand trebuie sa scoatem bani din buzunar indiferent pt. ce ar fii ei.
O seara placuta va doresc si urati-mi bafta pe maine:))
Pentru a beneficia pe perioada de preaviz de program redus de munca(4 ore) trebuie sa fac o cerere speciala catre angajator??? numai nu acordul lor pot benficia de 4 ore munca??
sau asta o sa apara in decizia lor de concediere asta ?
Tot referitor la contractul colectiv de munca in el erau stipulate ca la prima casatorie se acordau tot un numar de 2 salarii lunare ( credeti ca daca le cer retro as avea sanse sa le mai primesc ?? )
mentionez ca la nasterea baietelului meu nimeni din toata firma nu stia ca se acorda conform aceluiasi contract colectiv 1 salariu compensator pentru prima nastere. eu am primit cu intarziere de o luna dar am primit.
Deci eu ma gandesc ca voi primi dar dupa ceva asteptare... .
ok deci eu trebuie sa fiu atenta cand primesc maine sa fiu incadrata pe art.65 ca sa pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Si ar mai fii o intrebare: Daca in contractul colectiv de munca la nivel de unitate este stipulat ca in cazul in desfiintarii postului angajatorul se obliga sa plateasca salariatului un numar de minim 2 salarii lunare, iar in cazul desfiintarii colective un numar de 6 salarii compensatorii .
Eu in raspunsul la cererea de intoarcere la servici imi era spus ca "in urma deciziei dir.general... incepand cu data de ..., s-a hotarat desfiintarea pozitiei(functiei) - sef de tura - din cadrul tuturor magazinelor"
Eu am facut cererea de intoarcere in munca si am cerut postul acelasi pe care l-am avut inainte de CCC.
Am primit raspuns de la firma ca postul meu a fost desfiintat cat eu am fost in CCC+act aditional de incetare a suspendarii CIM si ei mi-au oferit un alt post inferior ierarhic si d.p.d.v. mterial pe care l-am refuzat pentru ca aveam tot dreptul sa-l refuz, ei trebuind sa-mi ofere un post echivalent.
Si mi-au spus sa ma prezint la munca luni pt preaviz de 15 zile. Si maine dimi o sa primesc hartia de preaviz din partea lor(angajatorului)
Este OK cum am procedat pana in momentul de fata???
Buna ziua as dori si eu sa stiu mai pe etape care ar fi pasii ce trebuie urmati la reintoarcerea din CCC(mentionez ca in timpul CCC acea functie pe care am lucrat a fost desfiintata) pentru a putea intra in somaj???