avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Activitate mihaicalara

Activitate mihaicalara

Răspuns la discuția Curatela
Cererea da este una normala, nu tipizata si este Domnule presedinte, daca nu ma insel deoarece nu este adresata primarului, ci presedintelui instantei. Cererea poate fi trimisa si prin posta sau prin intermediul altei persoane (sunt sigur de asta pentru ca m-a interesat si pe mine) si te vei prezennta la citare. Lista referitoare la acte nu cred ca este actuala, e mai simplu de atat. Nu am fost implicat direct in procesul acesta si nu iti pot spune exact. Cel mai bine sa intrebi la registratura la judecatorie, la orice judecatorie.
Răspuns la discuția Curatela
Corect...ma bate terminologia, imi cer scuze.
Răspuns la discuția Curatela
Pai m-am prezentat cu mama minorului la judecatoria de la domiciliul minorului, aceasta fiind competenta, am depus cererea de instituire a curatelei si cam atat. Cererea am depus-o pe data de 18 ianuarie, deci aprox o luna...dar banuiesc ca nu e batut in cuie acest termen...depinde de fiecare judecatorie.
Răspuns la discuția Curatela
Cererea a fost admisa....am fost citat pentru data de 21 feb. Voi reveni cu rezultatele.
Răspuns la discuția Curatela
Am fost la judecatorie si mi-au acceptat cererea si mi-au spus ca voi fi citat in momentul in care se va judeca. Imi puteti spune cu aproximatie cat va dura asta? Poate v-ati mai intalnit cu o astfel de situatie. De asemenea as vrea sa stiu daca curatorul si mama minorului trebuie sa fie prezenti in momentul in care se va judeca. Suntem din alta localitate, destul de indepartata de judecatoria competenta. Se poate judeca in lipsa cumva? Va multumesc!
Răspuns la discuția Curatela
Imi cer scuze, dar nu sunt familiarizat cu terrmenii precum d-voastra si nu am vazut nici eu actele, doar ma informez pentru o ruda. Tatal minorei este cel decedat, nu bunicul. Speta este cea din situatia a doua. Certificatele de mostenitor exista deja. iar mostenitor de drept sunt acum sotul supravietuitor si minorul intre, care exista interese contrare. Nu stiu in ce faza se afla succesiunea, dar stiu ca este necesara semnatura tuturor mostenitorilor a vinde acel bun...si ne-am lovit de acea curatela care nu mai este valabila.
Va multumesc pentru interventie.
Răspuns la discuția Curatela
Ok am inteles cred. Credeti ca am sanse sa reusesc cu modalitatea aratata mai sus? sa ii spun notarului ca poate instituui dansul curatela provizoriu...si cam cat ar dura validarea din partea instantei de tutela?
O alta problema...daca ma adresez instantei de tutela de la judecatorie, cazul din speta se incadraza in cazurile de instituire a curatelei? mostenitorul de drept decedeaza si ramane sotul supravietuitor si un minor(in favoarea caruia se instituie curatela).
Discuție Curatela
M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod civil. Se incearca vanzarea unui bun din masa succesorala si curatela nu mai este valabila am inteles deoarece acum se instituie de catra instanta (cred). Notarul a spus ca nu are destule informatii pentru a ne putea ajuta cu noua curatela deoarece nu este la curent cu noile modificari. Am vazut ca mai sunt alte postari pe aceasta tema, insa simpla citare a articolelor modificate din Cod nu ma ajuta.
As dori sa stiu in concreto unde sa ma adresez. La judecatoria Iasi, deoarece domiciliul minorului este in Targu Frumos jud Iasi, sau la Primaria TG Frumos care se va ocupa de hartogaraie. Legea zice ceva de instanta de tutela..cum ar trebui interpretata aceasta expresie (judecatorie sau pur si simplu autoritate tutelara). Banuiesc ca actele necesare ar fi aceleasi, dar nu stiu in ce directie sa o apuc. Bata-l vina de Cod Civil.