Asta poate că este unu dintre efectele aplicarii sucesiva, pe de alta parte necesara, ale noile codurile. Prevazut in viitorul si noul cod de procedură civilă, că procedură necontenciosă la articole 520-530, n-are corespondenţa in actual dar şi in puţin timp vechi, codul de procedura civilă, unde prin decret 32/1954 articole despre consiliul familiei au fost abrogate si abrogate codul familiei de 1954. Pe dv le interesează mai mult partea procedurala, cum reiese de intrebarea.
Cod civil prevede doar drepturile civile sustantive. Dar pentru punere în aplicare legi se prevede in lege 71/2011 la art. 17 că dispozitiile privitoare la consiliul de familie se aplica tutelei si curatelei, instituite dupa intrarea in vigoare a Codului civil, adica articole 124 la 132 NCC.
Asta inseamna că dv. trebuie sa se intrunească consiliul familiei, nu neaparat la judecatoria.
Dar in procese succesorale la articolul 150, dupa alineatul (2) s-a introdus un nou alineat prin legea 71/2011, alin. (3), cu urmatorul cuprins: "(3) Pentru motive temeinice, in cadrul procedurilor succesorale, notarul public, la cererea oricarei persoane interesate sau din oficiu, poate numi provizoriu un curator special, care va fi validat sau, dupa caz, inlocuit de catre instanta de tutela". Cu acest scop urgente, e important sa numesc un curator special.
Desi poti sa te duci cu acesta informatia la oricare notar pana că unu să îşi împlineaşcă obligaţia sa. În caz contrar, poti sa faci reclamatia la Camera Notariilor Publici din Iasi
[ link extern ] /
Dupa numirea si interventia lui in procedura sucesorala, si daca consiliul familiei nu confirma numirea, sau inlocuirea sa, trebuie sa va duceti prin procedura acolo prevazuta la instanta de tutela, nu la Primaria.