avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate misios.florentina

Activitate misios.florentina

Am primit de la Administratia Financiara o instiintare ca, voi fi inscrisa in lista datornicilor daca nu achit o datorie cu care figurez inregistrata in situatiile lor financiare. Baza datoriei comunicata in instiintare este o suma relativ mica insa penalizarile au o valoare foarte mare. Fac precizarea ca instiintarea nu este o somatie si ca nu am primit vreo comunicare in acest sens vreodata, doar mi se aduce la cunostinta ca voi fi publicata in registrul datornicilor. Neavind cunostinta despre o astfel de datorie am transmis in scris Administratiei Financiare sa imi comunice documentele prin care am fost declarata datoare suma respectiva si, deasemeni, notificarile prin care mi s-a adus la cunostinta faptul ca am o datorie fiscala neonorata. Am primit un raspuns la fel de sec ca si instiintarea ca inregistrez o datorie din anul 2002 si ca, in cazul in care nu o achit, voi face parte din registrul mai sus amintit. Inca nici pina la aceasta data nu am primit o notificare in legatura cu datoria respectiva. De aceea va rog sa imi spuneti, daca este posibil, cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Ce as putea contesta in cazul in care nu am un document din care sa reiasa datoria respectiva care produce si penalizari?
Buna ziua.
Datorita unor cauze justificate am intirziat plata unei rate la leasing cu 20 de zile. Am purtat o discutie cu un inspector de la plati si i-am explicat situatia asigurindu-l ca voi face plata in urmatoarele zile. Raspunsul acestuia a fost ca decizia lui este aceea de a inainta dosarul meu unei firme de recuperare. In contractul incheiat de mine cu firma de leasing se gaseste specificatia conform careia se vor raporta datele catre banca de date in situatia neachitarii timp de doua luni a ratelor. Ce pot face in acest caz? Are firma de leasing dreptul de a trimite dosarul la recuperatori?
Sint angajata pe durata nedeterminata dar cu program partial de doua ore, la doua societati comerciale.
Este posibil sa trec in somaj doar de la una din societati, continuind sa ramin angajata cu doua ore la cealalta?
In cazul in care nu este posibil, daca sint disponibilizata de la ambele societati, care sint documentele necesare pentru depunerea dosarului de somaj.