avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Prescrierea creantelor fiscale ale persoanelor fizice
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Prescrierea creantelor fiscale ale persoanelor fizice

Am primit de la Administratia Financiara o instiintare ca, voi fi inscrisa in lista datornicilor daca nu achit o datorie cu care figurez inregistrata in situatiile lor financiare. Baza datoriei comunicata in instiintare este o suma relativ mica insa penalizarile au o valoare foarte mare. Fac precizarea ca instiintarea nu este o somatie si ca nu am primit vreo comunicare in acest sens vreodata, doar mi se aduce la cunostinta ca voi fi publicata in registrul datornicilor. Neavind cunostinta despre o astfel de datorie am transmis in scris Administratiei Financiare sa imi comunice documentele prin care am fost declarata datoare suma respectiva si, deasemeni, notificarile prin care mi s-a adus la cunostinta faptul ca am o datorie fiscala neonorata. Am primit un raspuns la fel de sec ca si instiintarea ca inregistrez o datorie din anul 2002 si ca, in cazul in care nu o achit, voi face parte din registrul mai sus amintit. Inca nici pina la aceasta data nu am primit o notificare in legatura cu datoria respectiva. De aceea va rog sa imi spuneti, daca este posibil, cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Ce as putea contesta in cazul in care nu am un document din care sa reiasa datoria respectiva care produce si penalizari?

Alte discuții în legătură

Comunicare executor judecatoresc ilma ilma Am primit o comunicare de la un executor judecatoresc pus de la proprietarul unui spatiu pe care l-am inchiriat, in care scrie ca va cere instantei rezilierea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor SerbanP SerbanP Buna ziua, In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in ... (vezi toată discuția)
recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)