avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comunicare executor judecatoresc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comunicare executor judecatoresc

Am primit o comunicare de la un executor judecatoresc pus de la proprietarul unui spatiu pe care l-am inchiriat, in care scrie ca va cere instantei rezilierea contractului, dar nu este trecut nici un termen de achitare a obligatiilor contractuale. As vrea sa stiu cum trebuie procedat la o astfel de comunicare, trebuie sa dau un raspuns intr-un anumit termen? Nu se specifica nici un termen de plata a obligatiilor restante , nimic ! Aceasta comunicare mi-a fost adusa fara a semna vreun document de primire,este valabila ?
Cel mai recent răspuns: Laura Petrisor , Consilier juridic 10:06, 19 Decembrie 2007
comunicarea executorului este valabila, probabil procedura de comunicare s-a considerat indeplinita prin afisare.
presupun ca este o punere in intarziere, conform codului civil.
sumele datorate si modalitatea de plata ar trebui sa reiasa din contractul de inchiriere.
Comunicarea de care ziceti se numeste Notificare (conf art 1079 Cod Civil) , inregistrata si transmisa cu dovada de comunicare, prin intermediul Biroului Executorului Judecatoresc .
Chiar daca se refuza primirea , semnarea procedura se considera indeplinita. Pe jumatatea din comunicare care se intoarce la Executor este specificata modalitatea de primire a Notificarii (prin afisare, semnare etc).
Cat despre plata , reziliere etc studiati contractul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi transmisa o notificare debitorului ? rolex rolex In cadrul unui contract comercial o clauza prevede ca creditorul poate cere unilateral prin notificare inaintata prin executorul judecatoresc ca contractul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestari servicii allynna allynna BUNA ZIUA! AS DORI SA STIU DACA POT REZILIA UN CONTRACT DE PRESTARI SERVICII INTERNET CARE ARATA IN FELUL URMATOR http://www.unitelecom.ro/contract.pdf, CU ... (vezi toată discuția)
Comunicare ( notificare ) ionut_hh ionut_hh Am primit o COMUNICARE (Notificare) de la un BIROU EXECUTOR JUDECATORESC; la ce riscuri sunt supus? sunt dat in judecata? (vezi toată discuția)