am luat, in sfarsit, legatura cu executorul care mi-a spus ca executarea nu poate fi facuta pentru ca societatea care trebuia executata a intrat in insolventa. Este vorba despre o companie aeriana la care am lucrat pana in 2010. Eu stiam ca a fost vanduta si, automat, societatea care a cumparat-o a cumparat si datoriile, insa executorul mi-a spus ca a fost la mijloc o smecherie si ca aceasta a intrat in insolventa dupa ce si-a vandut brand-ul. Intrebarea mea este urmatoarea: in momentul in care o societate intra in insolventa, ce se intampla cu toate datoriile pe care aceasta le avea pana la momentul de fata? Care este ordinea in care se platesc datoriile? (tin sa precizez ca aceasta societate are datorii de milioane de euro carte furnizori etc.. ceea ce imi datoreaza mie, ca fost angajat, e doar o mica parte)
Eu am inteles acest lucru dar daca eu nu pot lua legatura cu executorul judecatoresc (dat fiind ca executorul judecatoresc are biroul in Bucuresti si eu sunt in Bacau si sincer nu stiu cand as avea posibilitatea sa merg la Bucuresti), ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca un executor judecatoresc sa aiba un asemenea comportament? Daca apelez la un alt executor judecatoresc, ar trebui sa reiau acest proces de executare silita de la inceput?
tocmai de aceea am apelat la acest site, executorul nu imi mai raspunde la mail-uri si la telefoane din iulie. mi se pare o lipsa de profesionalism. ce ar trebui sa fac, in acest caz, si cum pot afla in ce stadiu este, de fapt, aceasta cerere de executare?
Multumesc!
in iullie 2013 am solicitat unui executor judecatoresc o executare judecatoreasca si pe acest site: www.portal.just.ro am gasit dosarul cu urmatoarea descriere:
Nr. unic (nr. format vechi) :
Data inregistrarii 20.06.2013
Data ultimei modificari: 23.12.2013
Sectie: Judecatoria sect 3
Materie: Civil
Obiect: încuviinţare executare silită
Stadiu procesual: Fond
Ora estimata: 08:30
Complet: Complet C încuv. ex. silita (15)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Incuviinteaza executarea silita. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, azi, 17.07.2013.
Document: Încheiere - de executare silită 17.07.2013
Din motive de privacy, am sters numarul dosarului.
Imi puteti explica mai exact in ce stadiu este si ce anume se va intampla in continuare?
in urma unei hotarari judecatoresti favorabila mie, am decis impreuna cu avocatul sa executam silit societatea debitoare. momentan nu am reusit sa pun la punct detaliile cu avocatul de unde si motivul pentru care apelez la acest forum. care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in acest sens? am inteles ca trebuie sa fac o cerere de executare silita la un executor judecatoresc. orasele fiind diverse (eu sunt din bacau, societatea din bucuresti) executorul trebuie sa fie din bacau sau din bucuresti? pe langa asta, care sunt documentele necesare acestui demers si taxele obligatorii? plata executorului o fac eu sau societatea care va fi executata? din momentul formularii si depunerii cereri de executare pana la executarea propriu-zisa a societatii cat timp trebuie sa treaca? odata contactat executorul si imputernicit sa execute societatea in numele meu, prezenta mea este obligatorie sau nu la momentul executarii? va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri clare #-o
este destul de complicat de inteles de aceea am si eu mari dificultati... noi am semnat un document ptr incetarea colaborarii si conform acelui document noi puteam beneficia de somaj...deci practic ei ne-au concediat si ne-au trimis in somaj in conditiile in care avocatul nostru ne-a convins ca de fapt ei trebuiau sa ne ofere salarii compensatorii si nu somaj... pana la urma noi nu am beneficiat de somaj pentru ca i-am dat in judecata... problema e ca. desi acest dosar inca este in derulara la tribunal, noi am mai deschis un dosar ptr abuz in serviciu unor persoane de la resursele umane din cadrul companiei care ne-au tinut cartile de munca timp de aproape 2 luni (nu mai tin minte exact cat dar stiu ca a fost vorba de un abuz) de la momentul concedierii, astfel ei reusind in acest timp sa ne cheme din nou la munca stiind sigur ca nu vom accepta si folosind acest pretext, ne-au incheiat contractul de munca pentru motive indisciplinare... ideea este ca momentan am ramas fara avocat si am primit o citatie ptr a ma prezenta la tribunal in dosarul cartilor de munca...si ma inteles ca e posibil sa nu mi se aprobe modificarea acelui articol de pe cartea de munca care, in momentul de fata este in posesia mea dar e incheiata pe motive indisciplinare...ma tem ca in viitor, avand aceasta 'mica problema' pe ea, as putea avea diferite probleme in obtinerea unui loc de munca... ce ma sfatuiti? este oare posibil sa nu imi aprobe modificarea doar pentru ca este primul meu loc de munca? multumesc
In momentul de fata am o problema juridica si anume am un dosar deschis pentru incheierea contractului de munca conform art.61 a din codul muncii. In putine cuvinte, compania la care lucram a inchis un sediu si a obligat cam 20 de persoane sa semneze demisia pentru a putea beneficia de somaj. O parte dintre noi am apelat la un avocat si am dat in judecata compania pentru a beneficia de salarii compensatorii. Compania a incercat sa 'remedieze' situatia chemandu-ne la munca intr-un sediu unde nu incapeau nici macar jumatate dintre noi. In acest context noi am refuzat si dupa o perioada ne-au trimis cartile de munca (care in tot acest timp erau la ei desi trecusera cam 2 luni de la concediere) cu incheierea contractului de munca conform art.61 a din codul muncii. In acest context, avocatul ne-a sfatuit sa mai deschidem un dosar ptr. a remedia aceasta situatie...In momentul de fata, avocatul mi-a spus ca s-ar putea ca judecatorul sa nu imi aprobe modificarea necesara in contractul de munca si nu inteleg de ce... unora li s-a aprobat dar mie mi-a spus ca s-ar putea sa nu imi aprobe pentru ca e primul loc de munca al meu si ei mi-au facut cartea de munca. mi-as dori sa inteleg mai multe despre aceasta situatie sa fiu si eu pregatita in ceea ce urmeaza.
multumesc