In luna iunie 2011, la varsta de 41 ani si 5 luni am fost pensionat de invaliditate gradul III, decizia definitiva fiind primita pe data de 05.01.2012.Mentionez faptul ca, am avut un stagiu total de cotizare de 28,8 ani si 28 zile, din care in sistemul public:5 ani, din care 4 ani si 4 luni conditii normale , iar in grupa a II-a -8 luni, iar in sistemul de ordine publica(politist)- 23,8 ani, din care : conditii normale 2 luni, iar in conditii speciale 14,5 ani, perioade asimilate 2 ani, stagiu aferent conditii de munca 7 ani, stabilindu-mi-se " pensie de asigurari sociale" in suma de 710 lei.Nu mi s-a comunicat varsta standard de pensionare in sistemul de ordine publica, spatiul fiind lasat necompletat, iar varsta de pensionare pentru limita de varsta mi-a fost inscrisa 65 de ani.Va rog sa-mi spuneti de ce este pensia atat de mica, de ce este pensie de asigurari sociale, mai ales ca am lucrat ca politist,daca am beneficiat de majorarea puctajelor lunare realizate pentru conditiile speciale potrivit art.100 lit.a si b din Legea nr.263/2010.Ma consider nedreptatit astfel ca voi contesta decizia primita, dar nu cunosc cum trebuie formulata, va rog sa-mi comunicati daca exista vreun model in acest sens.Dupa parerea dvs. ar trebui sa solicit casei de pensii buletinul de calcul aferent deciziei?
Nr.puncte realizate -29.51203, din care:
-in sistem public-conditii normale-2.80705;
- in sistemul de ordine publica-17.34975;
- nr. puncte corespunzatoare pensiei suplimentare-1.07311;
- nr.puncte suplimentare ptr. grupe/conditii de munca-8.28212.
Va multumesc anticipat .