avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate neacsuandrei

Activitate neacsuandrei

Buna ziua,
Înainte de a intra în detalii ar trebui sa menționez ca permisul mi-a fost suspendat pentru o luna datorita ne prezentării in 24 ore la sectia de politie, in cazul implicarii intr-un accident de circulatie soldat numai cu pagube materiale.
Mai precis accidentul a fost declarat la ora 18.00, iar la politie am ajuns a doua zis la ora 20.00 adică la 26 de ore de la producerea lui.
Întrebare : - se poate contesta acesta sancțiune ? având în vedere filmul acțiunilor ce au dus la întârzierea declarării lui :
1. La ora accidentului niciunul din cei implicați nu am avut formular de constat amiabil și am decis sa ne întâlnim a doua zi pentru a-l completa. La momentul respectiv și eu și persoana ca m-a lovit eram de acord ca el este vinovatul.
2. A doua zi ne-am întâlnit pentru a completa Constatarea amiabila numai ca, în urma unor sfaturi primite de la niște prieteni, cel care m-a lovit nu s-a mai considerat vinovat și a dorit ca politia sa stabilească vinovăția. Asta se întâmpla la ora 16.00 undeva în zona Pipera deoarece amândoi munceam în acea zona.
3. Accidentul s-a produs în zona Crangasi asa ca am convenit sa mergem la Biroul de Accidente Ușoare sect 6. După ce am stabilit am văzut că această Instituție este situata undeva la ieșirea pe autostrada Buc- Pit. Pana am ajuns la Politie au trecut cele 24 de ore.
Nu mi se pare corect ca sa fiu sancționat pentru aceste 2 ore "intarziere" și nici nu ma consider un pericol pentru societate pentru a mi se suspenda permisul. M-am dus la politie pentru a mi se face dreptate și în schimb am plecat amendat și fără permis.
Întâmplarea face ca în aceasta perioada sa am o situație familiala care îmi solicita în mod expres utilizarea auto și sunt disperat sa îmi recuprez permisul sau în cel mai rău caz sa îmi amân acesta suspendare.
Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi.