avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis

Buna ziua,
Înainte de a intra în detalii ar trebui sa menționez ca permisul mi-a fost suspendat pentru o luna datorita ne prezentării in 24 ore la sectia de politie, in cazul implicarii intr-un accident de circulatie soldat numai cu pagube materiale.
Mai precis accidentul a fost declarat la ora 18.00, iar la politie am ajuns a doua zis la ora 20.00 adică la 26 de ore de la producerea lui.
Întrebare : - se poate contesta acesta sancțiune ? având în vedere filmul acțiunilor ce au dus la întârzierea declarării lui :
1. La ora accidentului niciunul din cei implicați nu am avut formular de constat amiabil și am decis sa ne întâlnim a doua zi pentru a-l completa. La momentul respectiv și eu și persoana ca m-a lovit eram de acord ca el este vinovatul.
2. A doua zi ne-am întâlnit pentru a completa Constatarea amiabila numai ca, în urma unor sfaturi primite de la niște prieteni, cel care m-a lovit nu s-a mai considerat vinovat și a dorit ca politia sa stabilească vinovăția. Asta se întâmpla la ora 16.00 undeva în zona Pipera deoarece amândoi munceam în acea zona.
3. Accidentul s-a produs în zona Crangasi asa ca am convenit sa mergem la Biroul de Accidente Ușoare sect 6. După ce am stabilit am văzut că această Instituție este situata undeva la ieșirea pe autostrada Buc- Pit. Pana am ajuns la Politie au trecut cele 24 de ore.
Nu mi se pare corect ca sa fiu sancționat pentru aceste 2 ore "intarziere" și nici nu ma consider un pericol pentru societate pentru a mi se suspenda permisul. M-am dus la politie pentru a mi se face dreptate și în schimb am plecat amendat și fără permis.
Întâmplarea face ca în aceasta perioada sa am o situație familiala care îmi solicita în mod expres utilizarea auto și sunt disperat sa îmi recuprez permisul sau în cel mai rău caz sa îmi amân acesta suspendare.
Va mulțumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 21:50, 23 Ianuarie 2012
puteti depune contestatie si veti primi permisul inapoi pe toata perioada judecarii contestatiei.
Daca puteti dovedi (cu martori) cele povestite aveti sanse la anularea pv avind in vedere lipsa vinovatiei in savirsirea contraventiei.
Slabe şanse... Omul s-a prezentat mai târziu de termenul stabilit clar de lege. Pentru asta a rămas fără permis nu pentru că ar fi vinovat de accident.
orice contraventie presupune vinovatie. inlaturarea vinovatiei inseamna inexistenta contraventiei.
matahachiro a scris:

orice contraventie presupune vinovatie. inlaturarea vinovatiei inseamna inexistenta contraventiei.

De acord cu dumneavoastră domnu avocat... Însă omul a spus clar şi cu mânuţa lui că s-a prezentat în 26 de ore la miliţie nu în 24 ceea ce constituie contravenţie conform OUG 195 art...cât o fi. De asta se face vinovat (şi n-are nicio şansă la judecătorie), nu de accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului pe 60 de zile Deiu26 Deiu26 Buna ziua! In data de 22 Ianuarie am fost implicat intr-un eveniment rutier soldat doar cu avarii ale autoturismului. M-am inteles cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)
Accident sanfren2007 sanfren2007 vineri seara la 23.30 am avut un accident nu din vina mea..eu mergeam pe bulevardul brancoveanu spre sudului si un tico care era parcat a plecat de pe loc ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)