Buna ziua,
As vrea sa va povestesc ce mi s-a intamplat in urma cu 2 zile.
Fusesem la facultatea unde sunt student (Geografie la Universitatea din Bucuresti) pentru a preda un proiect la topografie in jurul orelor 17. In jurul 18.30 am iesit de la facultate, prin curtea interioara (iesirea spre Bld. Regina Elisabeta), mergand spre gura de metrou, cu intentia de a merge acasa, impreuna cu un coleg si o colega. Chiar inainte de gura de metrou (Universitate) am fost opriti de o echipa de jandarmi care ne-au cerut, mie si colegului meu, sa ne legitimam, dupa care ne-au perchezitionat sa vada daca nu avem ceva interzis la noi. Eu aveam intr-un buzunar un briceag elvetian multifunctional (Swiss) pe care chiar il folosisem la proiectul pe care abia il predasem profesorului de la facultate. Atunci jandarmii m-au oprit. Colegului, negasindu-i nimic, i s-a facut semn sa plece impreuna cu colega care ne insotea. Eu am asteptat cateva minute, dupa care unul dintre jandarmi a venit impreuna cu un tanar, necunoscut, ducandu-ne la o duba cu care am fost transportati la Sectia 3 de politie. Cand am ajuns acolo nu mai era nici un retinut, eu fiind primul. Am asteptat in jur de 30 de minute intr-o sala unde erau mai multi jandarmi si politisti, intre timp unul dintre jandarmi chinuindu-se sa completeze un proces verbal. Au venit apoi niste ofiteri (banuiesc, pentru ca nu s-au prezentat. probabil de la CP) care au facut poze "armei"(briceagului multifunctional) gasite in posesia mea, iar mai apoi m-au chemat in alta camera unde mi-au facut poze si m-au amprentat (asemenea unui infractor/criminal). Eu nefiind de acord cu amprentarea, am sustinut acest lucru si in fata ofiterilor intrebandu-i ce alternative am si ce se intampla daca nu sunt de acord sa ma amprenteze. Dupa ce mi-au zis ca asa trebuie si ca nu am ce face mi-au dat sa scriu pe o hartie ca sunt de acord cu amprentarea. Atunci am insistat cu intrebarea mea referitoare la alternative si urmari. Atunci au inceput sa puna presiune asupra mea, fiind mai mult nevoit sa semnez ca sunt de acord. Apoi am fost in alta camera unde am dat declaratie impreuna cu martorul, care nu era nimeni altul decat tanarul care a ajuns la Sectia de Politie adus din multime fara sa fie de fata in momentul perchezitiei. In declaratie am scris exact ceea ce am relatat si mai sus, cum ca veneam de la scoala unde predasem un proiect (la retusarea caruia folosisem briceagul multifunctional) si ma indreptam spre casa impreuna cu colegii mei, neavand de gand sa iau parte la manifestatii. De asemenea pot sa spun ca nu am participat in nici una din zile la manifestatii. De mentionat este ca briceagul multifunctional avea o lama de aprox 6 cm.
Nu au fost probleme prea multe la sectie, in afara de cele relatate. Problema este ca mi s-a deschis dosar penal pentru ce? pentru ca aveam la mine un briceag pe care nu l-am folosit deloc in alte scopuri decat cele de uz casnic si pentru diferite activitati didactice? In afara acestui fapt nefacand nimic ilegal. Am vorbit frumos, nu am opus rezistenta, nu aveam treaba cu manifestatiile ce se desfasurau in Piata Universitatii. Mentionez ca nu am nici un fel de antecedente, cu politia/jandarmeria, de nici un fel. Astept cateva raspunsuri prin care sa vad daca se poate rezolva cumva.#-o
Asa arata briceagul:
[ link extern ]