Puteti intra in Romania fara viza daca va regasiti in una dintre urmatoarele situatii:
- sunteti membru de familie al unui cetatean UE/SEE si detineti un permis de sedere pentru acest scop intr-un stat membru UE/SEE;
- detineti un permis valabil de sedere permanenta intr-un stat membru UE/SEE;
- detineti o viza valabila pentru un stat din spatiul Schengen, situatie in care puteti tranzita teritoriul Romaniei (sedere de maxim 5 zile).
- sunteţi posesorul unui permis de mic trafic, eliberat în conformitate cu O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România şi Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului (CE) nr. 1931/2006 din 20 decembrie 2006 de stabilire a normelor referitoare la micul trafic de frontieră la frontierele terestre externe ale statelor membre şi de modificare a Convenţiei Schengen, în condiţiile în care vă exercitaţi dreptul de circulaţie, în concordanţă cu regimul de mic trafic de frontiera.
Eu am vazut acest paragraf: - detineti o viza valabila pentru un stat din spatiul Schengen, situatie in care puteti tranzita teritoriul Romaniei (sedere de maxim 5 zile).
Inseamna ca ea daca are card de rezident in portugalia poate sa stea in Romania 5 zile?
As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot face si care sunt pasii pentru a putea face asta si pentru a putea rezolva actele ei in Romania!