avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez

As dorii niste raspunsuri daca se poate:

As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot face si care sunt pasii pentru a putea face asta si pentru a putea rezolva actele ei in Romania!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:02, 31 Ianuarie 2012

Trebuie sa ii faceti o invitatie pe care o s-o completati la sediul Oficiului Roman pentru Imigrari. Invitatia arata asa:

[ link extern ]

Veti depune un dosar in care vor trebui sa fie:
- copia pasaportului (valabilitatea pasaportului trebuie sa depaseasca cel putin cu 3 luni valabilitatea vizei);
- doua fotografii 3 x 4 (ale dumneaei, desigur);
- copie dupa cartea dv de identitate;
- dovada asigurarii conditiilor de cazare: contract de vanzare-cumparare / contract de inchiriere/ de comodat sau o declaratie autentificata de notar a unuia dintre proprietarii locuintei unde va sta pe durata vizitei
- o declaratie din care sa rezulte relatia dvs. cu dansa, motivul pentru care vine (casatorie), asumarea raspunderii de suportare a cheltuielilor de intretinere si de repatriere in caz ca depaseste perioada vizei;
- dovada ca puteti suporta cheltuielile cu intretinerea si eventuala indepartarea din tara - un extras de cont, ar fi bine sa fie 50 de euro pentru fiecare zi cat are viza.

Va trebui sa aduca pentru casatorie:
- certificatul de nastere in original, care va trebui tradus, legalizat si autentificat
- un certificat de celibat
- un certificat de cutuma de la autoritatile chineze privind conditiile de forma si de fond ale incheierii casatoriei.

Daca nu stie limba romana, la Starea Civila va trebui sa aveti un interpret autorizat.

Cam asta ar fi, sper ca am scris tot. Nu e usor, dar nici atat de greu cum poate pare :)

Momentan suntem in Portugalia , ea are rezidenta in Portugalia pana in august , in acest timp ea poate intra in Romania ? Doar in vizita o saptamana?

Multumesc
Are nevoie de viza chiar daca are permis de rezidenta in Portugalia.

Daca doriti sa va intemeiati o familie, cred ca ar fi mai usor sa va casatoriti in Portugalia, la sectia consulara, pentru ca membrul de familie al unui cetatean UE este scutit de obligativitatea obtinerii vizei de intrare in Romania daca detine un document care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat al Uniunii Europene:

Exceptiile de la viza de intrare pentru membrii de familie care nu sunt cetateni UE/SEE

Membrul de familie care nu este cetăţean al Uniunii Europene este scutit de la obligativitatea obţinerii unei vize de intrare, dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:
a) însoţeşte un cetăţean al Uniunii Europene sau se alăturã unui cetãţean al Uniunii Europene care îşi exercită dreptul de rezidenţă pe teritoriul României;
b) deţine un document valabil, care atestă rezidenţa pe teritoriul unui alt stat membru în calitate de membru de familie al cetăţeanului Uniunii Europene pe care îl însoţeşte sau căruia i se alăturã pe teritoriul României.

[ link extern ]
Pentru a vizita Romania doar o saptamana si pentru a intra in Romania inteleg ca are nevoie de viza!

Corect?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
sergioand, utilizator
Da, corect :)
Trebuie sa ii faceti invitatie, dvs. sau cineva din tara. Cred ca ar fi mai usor daca cereti viza de turism.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Invitatie andreeanist andreeanist Prietenul meu e din Pakistan, dar e stabilit in Anglia de 5 ani. Lucreaza acolo cu acte in regula. As vrea sa stiu EXACT ce acte imi sunt necesare ptr a-i ... (vezi toată discuția)
Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Carte identitate lavi23 lavi23 cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)