avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte identitate

cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. Trebuie sa dovedesc ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
lavi23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:09, 12 Septembrie 2011
Buna dimineata!

Deoarece am citit in celalalt topic deschis de Dvs., ca intentionati sa vizitati Portugalia, va ofer mai jos cateva informatii:

Condiţiile de intrare în Portugalia sunt cele prevăzute de sistemul de reglementări care guvernează admisia în spaţiul Schengen (statele membre ale spaţiului Schengen sunt următoarele: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Islanda şi Norvegia). Acestea sunt:

- deţinerea unui document de identitate valabil (paşaport sau de carte de identitate);
- deţinerea vizei valabile aplicată în paşaport, în cazul călătoriilor pentru care este necesară viza;
- absenţa unei interdicţii de intrare în spaţiul Schengen (aceasta poate fi verificată de autorităţile de frontieră prin consultarea Sistemului Informatic Shengen).

Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Portugalia, pentru călătorii în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive care nu depăşesc 90 de zile. Dreptul de şedere pentru călătoriile fără viză este de 90 de zile într-un interval de 6 luni. În cazul călătoriilor multiple, cele 90 de zile se calculează prin cumularea perioadelor de şedere subsecvente, într-un interval de 6 luni de la data primei intrări. În cazul călătoriilor fără viză nu este permisă desfăşurarea nici unei activităţi lucrative sau educative.

În cazul în care punctul de frontieră prin care se face intrarea pe teritoriul Portugaliei nu este prevăzut cu birou de poliţie, cetăţenii români trebuie să se prezinte în decurs de 72 ore de la intrare la cel mai apropiat post al Serviciului pentru Străini şi Frontiere, solicitând aplicarea ştampilei în paşaport.

Depăşirea termenului de şedere, încălcarea scopului declarat al călătoriei sau imposibilitatea dovedirii datei de intrare pe teritoriul Portugaliei sunt considerate încălcări ale legislaţiei privind regimul străinilor şi se sancţionează cu expulzarea din Portugalia şi cu aplicarea unei interdicţii de intrare în spaţiul Schengen de până la 10 ani.

La intrarea în Portugalia, autorităţile de frontieră pot verifica scopul călătoriei, documentele care justifică scopul declarat al călătoriei, precum şi documentele care au stat la baza obţinerii vizei (în cazul călătoriilor pentru care este necesară viza). Neprezentarea acestor documente sau prezentarea lor într-o formă care nu justifică scopul declarat al călătoriei pot atrage nepermiterea intrării.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Cat timp cartea de identitate este valabila, asta insemnand pana in 11 ianuarie inclusiv data intoarcerii, nu veti avea nicio problema.

Doar vreun politist de frontiera excesiv de zelos v-ar putea spune in 11 ianuarie ca deja CI trebuia sa fie depusa pentru preschimbare, insa nu ar fi treaba dumnealui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean chinez sergioand sergioand As dorii niste raspunsuri daca se poate: As dorii sa ma casatoresc u o persoana cu cetatenie chineza , momentan nu sunt in tara , as dorii sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant pentru cetateni straini die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Sint cetatean german de nationalitate romana si doresc viza de flotant in Bucuresti pentru o perioada de un an.Ce documente imi trebuiesc pentru a obtine ... (vezi toată discuția)