Va multumesc inca o data pentru sugestii. Imi puteti spune cam cat dureaza o actiune de acest gen si ce se intampla dupa depunerea cererii de deschidere?
Multumesc pt raspunsuri! Contract de munca exista doar ca el nu are o copie. Are in schimb inscrisurile din cartea de munca. Voiam sa ma ocup eu de caz deoarece el nu are nici timp si nici nu stie(nici macar cat mine) ce are de facut. In acest sens voi face o procura notariala. Ma gandesc ca in prima instanta sa trimit o scrisoare recomandata companiei prin care sa solicit restituirea drepturilor financiare. In acelasi timp, sa ma adresez ITM pt a obtine o copie dupa CIM. Apoi voi deschide actiunea in Tribunal. Sper sa gasesc vreun model de formular pentru deschiderea actiunii
Buna ziua!
Vin in fata dvs cu o problema la care sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi:
Taica'miu a lucrat pt o firma de paza timp de o luna de zile undeva in primavara anului trecut si nici pana in momentul de fata nu a primit toti banii. De fiecare data cand a fost la respectiva firma, cei de la casierie i-au zis ca nu au bani si ca trebuie sa mai revina peste un anume timp.
Spuneti-mi va rog daca pot deschide in numele lui un litigiu de munca si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez. Precizez ca sunt economist, nu detin multe cunostinte in drept.
Va multumesc!