avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin Farcas

Activitate Sorin Farcas

Răspuns la discuția Trebuie sa plătesc?

Daca exista o clauza in contractul individual de munca conform careia trebuie sa ramaneti in firma o perioada de timp dupa absolvirea cursului, cade in sarcina dumneavoastra obligatia de a suporta cheltuielile ocazionate de pregatirea profesionala la care ati participat, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita.
Răspuns la discuția Sã mai și râdem
MERITA VIZIONAT !!!! ENJOY !!!



[ link extern ]
Răspuns la discuția Schimbarea numelui dupa sentinta
Cererea de schimbare a numelui se va depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul solicitantul sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde domiciliaza.
Cu respect !
Răspuns la discuția Casatorie cu o minora
Noul Cod civil prevede ca, pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul.

Articolul 272 privind varsta matrimoniala stipuleaza: "(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani. (2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului. (3) Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta. (4) De asemenea, in conditiile art. 398, este suficienta incuviintarea parintelui care exercita autoritatea parinteasca. (5) Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti".
Cu respect !
Răspuns la discuția Factura telefonie neplatita
Lamuriri gasiti in acest articol al d-soarei Roxana Neagu - In cat timp se prescriu datoriile !
Cu respect!

www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția Compensatie chirie MApN
1. Floresti apartine garnizoanei Cluj-Napoca.
2. Sunteti proprietarul unui imobil in aceasta garnizoana.
Răspuns la discuția Factura telefonie neplatita
Nu au sanse de castig, daca intradevar situatia este asa cum o prezentati d-voastra...acest tip de societati de recuperare mizeaza mult si pe -recuperare prin intimidare-...
Cu respect!
Răspuns la discuția Compensatie chirie MApN
Camaradul d-voastra de la biroul personal are dreptate...nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de aceasta indemnizatie. Raspunsul scris va avea acelasi text .
Cu respect !
In cadrul unui festival "Zilele comunei/orasului X" , un grup de muzicanti, in vederea promovarii muzicii romanesti, canta -live- un colaj/mixaj de cateva melodii foarte cunoscute din repertoriul romanesc (1 strofa si/sau refren din fiecare cantec), legate intre ele cu o armonie si ritm putin modificate...unde se incadreaza aceasta situatie?!
Sigur, acordul autorilor ar inlatura orice situatii neplacute...dar in ce masura se poate asimila acest colaj, unui mixaj faurit de un DJ...mi-ar prinde bine cateva opinii, deoarece legislatia in privinta drepturilor de autor este foarte ambigua...si nu doar din vina legiuitorului ci si a tehnologiei ce s-a dezvoltat intr-un ritm galopant.
Va foarte multumesc !
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor, este organism acreditat pentru gestionarea drepturilor de autor in domeniul muzical...ceea ce este necesar sa faceti pentru o buna protectie a lucrarii d-voastra, gasiti aici www.ucmr-ada.ro.