Buna ziua,
ordonanta presedintiala le-a fost respinsa fostilor mei socrii, iar acum se judeca procesul de fond pentru evacuare.
In cererea depusa la primul termen am mentionat o valoare minima pe care doresc sa o recuperez , taxa de timbru este si asa mare ...
(de fapt investitia a fost cu mult mai mare, insa nu pot plati o taxa de timbru proportionala cu aceasta suma ... )
Am fost nevoita sa trec o valoare mica...
In mod normal, ar trebui sa achit taxa de timbru pana la termenul urmator care este peste cateva zile, dar ma intreb daca am sanse de reusita sau mai bine sa renunt - pentru a nu pierde si acesti bani.
Situatia in acest moment este urmatoarea :
- am inscrisuri referitoare la vanzarea casei bunicilor, insa in acei ani suma mentionata era cea minima...
- nu mai am deloc chitante din 1997-1998..
- am in schimb martori, care stiu bine situatia si vin sa depuna marturie in favoarea mea
Socrii cer prin proces nu numai evacuarea mea si acopiilor mei gemeni , dar si sa le platesc chirie pe ultimul an - in valoare de 800 Eur/ luna.
In ce conditii intervine prescriptia ? Investii am facut in toti acesti aproape 16 ani, dar sumele majore au fost investe in 1997-1998 si 2005-2007.
Va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac, sa platesc taxa de timbru si sa merg inainte, cu evaluator, martori etc.. am sanse sa recuperez ceva din bani chiar si fara suficiente inscrisuri ?
sau
sa renunt la a mai plati taxa de timbru, practic renunt la o casa facuta cu banii mei , ca sa nu pierd si mai mult in continuare.
Este o situatie dificila si nu stiu cum sa procedez. orice idee, sfat ma pot ajuta.
Poate ati intalnit situatii asemanatoare, cum s-au rezolvat si cat a durat procesul de evacuare ?
Multumesc.
Buna ziua,
Am o mare problema, am fost casatorita 16 ani, am doi copii gemeni de 17 ani. Socrii mei au mostenit de la niste vecini o casa intr-o zona centrala a capitalei, vecinii au lasat casa mostenire mai mult pentru copiii mei - impresionati fiind de conditiile inumane in care locuiam - 4 persoane in cca 7 m. patrati - intr-o anexa a casei fostilor socrii.
Dupa moartea batraneilor vecini si pentru ca tocmai primesem mostenire de la bunicii mei o locuinta intr-o zona ultracentrala a capitalei, am vandut-o pe aceasta din urma si am renovat casa mostenita de fostii socrii, propietatea lor .
Initial, casa arata ca in " Marile Sperante", apoi am modificat tot si am facut o casa de vis. In permanenta spuneau ca aceasta casa va ramane nepotilor lor, insa niciodata nu au vrut sa renunte la dreptul lor de propietate asupra casei in timpul casatoriei mele cu fostul sot.
In 2006 am divortat, fostul sot s-a casatorit la scurt timp cu secretara lui, fostii socrii au inteles situatia delicata si au fost de acord ca eu sa locuiesc in continuare cu copiii aici, in casa lor.
In 2009 m-am recasatorit , sotul meu s-a mutat la noi, imediat au inceput sicanele din toate partile. Eu nu am dorit sa parasesc casa, tocmai in speranta ca bunicii isi vor tine promisiunea fata de nepotii lor.
Fostul sot a inceput proces de reincredintare a copiilor, ani de zile numai procese si amentintari. Mentionez ca fostul sot si parintii lui au multe datorii, eu le-am spus ca plec din casa cu conditia sa mi se inapoieze macar partial investitia in casa lor.
In ultimii 3 ani, tatal meu a platit lunar chirie catre fostii mei socrii, tocmai in speranta ca lucrurile se vor aseza si vor dori sa lase casa copiilor mei.
Acum , socrii ne-au intentat proces de evacuare din casa, cu ordonanta de urgenta. Se afla pe rol si un alt proces pentru evacuare definitiva, pentru care inca nu am fost citati.
Problema mea este ca foarte greu voi putea dovedi investitia facuta cu cca 15 ani in urma. Va rog sa-mi dati sugestii si eventual solutii pe care le-ati intalnit in situatii similare. Nu doresc nimic din ceea ce nu-mi apartine, dar nu pot renunta la toata munca bunicilor mei - investita intr-o casa din care voi pleca curand.
Cu multumiri
A.P.
Buna ziua,
Doresc sa deschid o firma, voi fi reprezentant exclusiv al unei firme din UE.
Bunurile vor fi livrate direct de catre furnizor - beneficiarilor. Voi emite periodic doar facturi de comision pentru activitatea pe care o voi desfasura.
In acest caz :
- ce tip de forma juridica imi recomandati ? precizez ca la inceput voi fi unicul angajat si doresc sa-mi inregistrez cartea de munca .
- care este forma de impozitare cea mai avantajoasa pentru activitatea mea?
- partenerul extern imi solicita VAT number, cat dureaza sa-l obtin si care sunt avantajele/ dezavantajele in situatia inregistrarii ca platitor de TVA - inca de la deschiderea firmei?
- ce cod CAEN este potrivit pentru activitatea pe care o voi desfasura ?
Multumesc anticipat pentru raspuns rapid si complet. eventual aveti si alte sugestii