Am avut o nelamurire referitoare la conditiile de comercializarea de articole de imbracaminte si incaltaminte fara aprobarea producatorului/importatorului (care conform utilizatorului de pe acest site si a articolului 38 din Legea 84/1998 nu este necesara).
Acum am o problema de care vad ca se plang mai multi utilizatori.
Produsele sunt cumparate din Suedia, cu factura, dar fara nici un certificat sau declaratie de conformitate si certificat de garantie. Nu cred ca as putea sa le obtin de la producatori pentru ca nu sunt dealer/importator autorizat.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie sa pot comecializa marfa, pe care o detin deja, prin intermediul unui magazin online (cu forme legale) fara sa am nici o problema cu autoritarile in acest sens?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Buna seara,
Tot respectul pentru cei care ne lumineaza pe aici.
Un mesaj catre "Bambinuta": din ce am citit in legea marcilor exista un articol care spune:
Art.37. - Titularul unei marci inregistrate nu poate cere sa se interzica altor persoane detinerea, oferirea spre vanzare sau comercializarea produselor care poarta aceasta marca, pentru produsele care au fost puse in comert de insusi titular sau cu consimtamantul acestuia.
Cum se interpreteaza acest articol? Discutam despre posibilitatea de comecializare "la liber" doar in cazul in care nu exista un contract exclusiv pentru marca respectiva in zona?
Doresc sa deschid un magazin online cu produse de la Puma si Tretorn. Sunt cumparate din Suedia, iar sa obtin consimtamantul producatorului sau importatorului cred ca ar fi imposibil din moment ce eu aduc produsele din alta parte.
Va multumesc pentru raspuns!
De fapt am frunzarit acum putin legea Legea 84/1998 republicata 2010 privind marcile si nu am mai gasit aceasta clauza.
Deci, avem nevoie de acordul producatorului sa a importatorului?