avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat/declaratie de conformitate si certificat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat/declaratie de conformitate si certificat de garantie pentru marfa importata

Am avut o nelamurire referitoare la conditiile de comercializarea de articole de imbracaminte si incaltaminte fara aprobarea producatorului/importatorului (care conform utilizatorului de pe acest site si a articolului 38 din Legea 84/1998 nu este necesara).
Acum am o problema de care vad ca se plang mai multi utilizatori.
Produsele sunt cumparate din Suedia, cu factura, dar fara nici un certificat sau declaratie de conformitate si certificat de garantie. Nu cred ca as putea sa le obtin de la producatori pentru ca nu sunt dealer/importator autorizat.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie sa pot comecializa marfa, pe care o detin deja, prin intermediul unui magazin online (cu forme legale) fara sa am nici o problema cu autoritarile in acest sens?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)
Comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand cosy cosy am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice: vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la ... (vezi toată discuția)
Magazin online haine firma din ue mirceabescu mirceabescu Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, ... (vezi toată discuția)