avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand

am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice:

vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la diferite branduri pe care sa le vand online. cum e treaba aici..eu sunt de fapt comerciant si nu distribuitor ( la codul CAEN care ar fi mentiunea?), ce ma implica legal inafara de un contract si plata marfii?

apoi, am discutat si cu distribuitori de tip outelt...pot saa vand in magazinul online si haine de brand si haine outlet???
Cel mai recent răspuns: victor_cotrutz , utilizator 10:57, 26 Iunie 2009
ma ajutati in sensul asta? e vreo lege? care? cde reglementari sunt?
Printre avantajele de membru U.E. se numara si libertatea de comert intre statele membre. Nu este import cumpararea unor produse dint-un stat membru factura emisa de vanzator se inregistreaza in contabilitate si singara diferenta este plata T.V.A -ului care se face in tara.
Cu privire la obiectul de activitate cod CAEN 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, acesta se va autoriza la Reg. Com. care va elibera un Certificat Constatator.
In concluzie nu va trebuie nimic special pentru a desfasura aceasta activitate.
pot sa am in magazin si sa vand si haine ale anumitor branduri individual, dar si haine tip outlet ? exista vreo reglementare in sensul asta sau pot folosi orice fel de haine in magazinul meu?
va multumesc, m-am uitat peste legislatie..despre ce se vorbeste acolo e mai mult despre marfa contrafacuta...respectarea marcilor...evident, nu fac nimic inafara legi, vreau doar sa ma ajute cineva cu informatii legate de vanzare produse direct cumparate de la producator si cele outlet (de la distribuitori ale unor branduri)...

Alte discuții în legătură

Import CrisaKK CrisaKK Buna ziua, Doresc sa import haine de branduri cunoscute, de tip outlet. Intrebarile mele sunt: 1.Daca exista firma unic distribuitor in Romania pt. brandul ... (vezi toată discuția)
Magazin online haine firma din ue mirceabescu mirceabescu Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, ... (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)