avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate vesimona

Activitate vesimona

Multumesc
adica angajatorul are dreptul ca, prin regulament intern, sa specifice ca o intarziere de 15 minute se poate recupera doar printr-o ora intreaga muncita, nu prin echivalentul de 15 minute?
Buna ziua

AS dori sa stiu care este baza legala pentru ca o firma angajatoare sa ceara angajatilor ca, pentru 5-10 minute de intarziere sa recupereze 1 h intreaga? Exemplu: ziua de munca are 8 h, prin contract/regulament/etc. se sta fizic la locul de munca 8h 30 min (30 min pentru pauza de masa), program de lucru de la 8 am la 4:30 pm. La o intarziere 15 min, pentru a beneficia de cele 8 ore pontate ca zi completa de lucru, firma cere ca in loc de pontare de la 8:15 am la 4:45 pm angajatul sa stea la lucru pana la 5:30 pm, rezultand 8 h 45 min timp lucrat cu doar 8 h timp inregistrat. Precizez ca sistemul de pontare permite pontarea la minut si chiar secunda.

De asmenea - timpii de pregatire (deschidere calculator, dezbracat/imbracat/inchidere calculator) - sunt reglementati prin regulamentul intern (sa spunem la 10 min pe zi), deci, conform exeplului de mai sus, ar trebui stau fizic la lucru 8h 40 min (8 h norma + 30 min pauza masa + 10 min timp de pregatire) pentru a putea ponta 8 h norma. Legea specifica ceva in acest sens?

Multumesc