avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate scortanu

Activitate scortanu

MULTUMESC pt.raspuns, m-am lamurit am gasit legea,inclusiv paragraful care spune ca; in urma calculului daca va rezulta un cuantum mai mic decat cel primit anterior nasterii celui de-al 2-lea copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pt. cresterea copilului primita anterior.
In cazul sotului cele 12 luni anterioare nasterii celui de-al 2-lea copil ,se constituie si din perioade in care a realizat venituri supuse impozitului. lunile lucrate pana la intrarea in concediu in locul meu. Atunci indemnizatia se calculeaza pe baza veniturilor realizate in acea perioada inclusiv vechea indemnizatie.Important e faptul ca nu poate fi mai mica.
am un dosar de continuare a concediului de crestere copil,pentru cel de al doi-lea, copil nascut cu 4 luni inainte ca primul sa implineasca 2 ani.
in perioada concediului pt primul copil,am facut schmb cu celalalt parinte ,caruia la momentul respectiv, i s-a luat in considerare ventul pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului.
acum, la dosarul de continuare, s-a cerut adeverinta cu salariile anterioare intrarii sale in concediu,pe motiv ca de la nasterea primului copil si pana la intrarea sa in concediu a mai lucrat cateva luni.
avand in vedere, ca la primul copil,nu s-au luat in considerare acele luni, ci ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului ieste corect ca la al doi-lea copil sa fie luate in considerare?
va rog sa ma lamuriti si in privinta art.9 alin 5si 6 o.u.g 111,cu privire la situatia suprapunerii concediului de crestere copil.
Multumesc Scortanu