avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate znx2timi

Activitate znx2timi

Multumesc frumos pentru raspuns.
In cursul zilei de azi am facut o scurta vizita la CASMB unde am pus aceasta intrebare, raspunsul a fost negativ prin simplul motiv : "ca nu mai sunt angajata la acea societate si ca veniturile nu se cumuleaza, ci se calculeaza si se plateste indemnizatie pentru fiecare loc de munca in parte", desi nu mi s-a oferit un cadru legal care sa completeze art. 10 si sa excluda orice urma de indoiala.
Astfel art. 10 face referire la veniturile lunare din ultimele 6 luni, dar nu specifica daca trebuie sa fiu angajata, sau nu specifica modalitatea prin care se face plata drepturilor cuvenite in aceasta situatie. Plata drepturilor cuvenite se face de angajator, iar apoi urmeaza a fi recuperata de catre acesta de la CASMB, problema mea fiind calculul indemnizatiei, deoarece la actualul loc de munca venitul actual este egal cu suma celor doua venituri obtinute in perioada precedenta, astfel incat cotizatiile catre CASMB au fost egale in ultimele 6 luni.
Iar in calitate de asigurat am cotizat constant in acest timp, vreme de cativa ani, iar acum nu mi se recunosc contributiile facute.
Adeverinta respectiva intradevar este pomenita in concediul pentru crestere copil, dar nu si in concediul pentru sarcina si lauzie.
Am depus o cerere pentru un raspuns oficial in scris.
Daca imi poate oferi cineva un raspuns sustinut si de un cadru legal, alaturi de calea de urmat in urma unui raspuns negativ din partea CASMB, v-as fi recunoscatoare.
Multumesc.
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie speciala.
In 2011 am inregistrat venituri salariale de la doua societati, figurand la unul dintre acestea cu 8 ore si la celalalt cu 2 ore, in 04.01.2012 mi-am depus demisia la unul dintre acestea, respectiv cel cu 2 ore.
In luna feb. 2012 voi intra in concediu prenatal, as dori sa aflu care este baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul prenatal.
Conform OUG 158/2005 nu este specificata clar aceasta situatie. In ultimele 6 luni am cotizat catre Casa de Asigurari la ambele locuri de munca si nu mi se pare corect a nu mi se lua in calcul veniturile de la fostul loc de munca.