avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate marius_tudora

Activitate marius_tudora

Buna ziua,

Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren.
Are o deschidere la strada de 11,1 m iar in spate 12.75m cu o suprafata de 253mp, cu calcan pe o parte. In Cartea Funciara acest lot apare: Curti-Constructii.
Acum cu noua lege a urbanismului deschidere minima pentru a construi este de 12mm???
Nelamurirea mea este ca aceasta lege se refera loturile noi sau si cele vechi (existente) ?? Ce se intampla cu loturile existente????

Inca nu am mers la primarie pentru a cere certificatul de urbanism.

Multumesc

ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Răspuns la discuția Notificare Plata Restante
1. Nu mi-au trimis scrisori recomandate niciodata (adica sa semnez de primire). Toate scrisorile le-am luat direct din cutia postala.
2. Prima scrisoare era de la compania de telefonie mobila in care a anuntau ca am de plata.
3. Dupa vreo 3-4 ani mi-a mai venit o scrisoare de la companie de recuperari
4. Acum dupa 11 ani de la mi-am trezit cu o scrisoare in cutia postala de la o alta firma de recuperare (a doua firma)
Răspuns la discuția datorii-prescriptie
Pai pana la urma care ar fi?
Ca si mie mi se pare logic ca degeaba iti trimit ei niste simple notificari (scrisori - le gasesti in cutia postala) dar daca nu ia masuri in instanta atunci trimit degeaba aceste notificari.
Daca iti trimit cate o scrisoare si te anunta ca ai de plat la fiecare 2 ani si 11 luni inseamna ca ca nu se mai prescrie niciodata nu?
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am facut un abonament la telefonie mobila in 2001 () si nu am achitat ultimile 2 facturi (aproximativ 70RON = 700000lei vechi). Am primit niste notificari din partea lor la vreo cateva luni de zile iar dupa aceea nu am maiprimit nimic. Dupa alti 4 ani de zile am primit niste notificari de la o companie de recuperari in care cereau vreo 2000RON (20milione lei vechi). Acum dupa 11 ani am primit din nou o scrisoare de la o companie de recuperari in care imi spun sa-i sun si sa le platesc 100 RON pentru serviciile ramase restante.
Intrebarea mea: Dupa atatia ani aceasta suma restanta de la furnizor nu trebuia sa fie prescrisa? Sau daca este prescrisa dece aceste companii inca imi mai trimit instintari de plata? Mentionez faptul ca niciodata nu am fost chemat in instanta.

Astept un raspuns.
Va multumesc.
Răspuns la discuția datorii-prescriptie
Pai si de exemplu ce masuri ar putea sa ia? in acesti 3 ani?