avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare Plata Restante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare Plata Restante

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am facut un abonament la telefonie mobila in 2001 () si nu am achitat ultimile 2 facturi (aproximativ 70RON = 700000lei vechi). Am primit niste notificari din partea lor la vreo cateva luni de zile iar dupa aceea nu am maiprimit nimic. Dupa alti 4 ani de zile am primit niste notificari de la o companie de recuperari in care cereau vreo 2000RON (20milione lei vechi). Acum dupa 11 ani am primit din nou o scrisoare de la o companie de recuperari in care imi spun sa-i sun si sa le platesc 100 RON pentru serviciile ramase restante.
Intrebarea mea: Dupa atatia ani aceasta suma restanta de la furnizor nu trebuia sa fie prescrisa? Sau daca este prescrisa dece aceste companii inca imi mai trimit instintari de plata? Mentionez faptul ca niciodata nu am fost chemat in instanta.

Astept un raspuns.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: marius_tudora , utilizator 12:44, 30 Ianuarie 2012
Se prescrie! conform codului civil. D.p.d.v.d recuperatorii incearca sa mai scoata ceva, fraierand lumea. Si inca ceva in astea 11 ani ai ridicat recomandate de la posta de la ei? daca nu foarte bine, dormi linistit! Indicat ar fi sa te uiti si pe contract in caz de il mai ai! Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
candyman, utilizator
1. Nu mi-au trimis scrisori recomandate niciodata (adica sa semnez de primire). Toate scrisorile le-am luat direct din cutia postala.
2. Prima scrisoare era de la compania de telefonie mobila in care a anuntau ca am de plata.
3. Dupa vreo 3-4 ani mi-a mai venit o scrisoare de la companie de recuperari
4. Acum dupa 11 ani de la mi-am trezit cu o scrisoare in cutia postala de la o alta firma de recuperare (a doua firma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante best4ady best4ady am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Restanþe cãtre o firmã de telefonie mobilã PopVio PopVio buna ziua. am o nelamurire . am primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura prin care sunt anuntata de executarea silita, pentru ca nu am respectat ... (vezi toată discuția)