avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare creante

am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa imi opreasca banii din conturile mele bancare?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:22, 26 Februarie 2011
daca nu este prescrisa si daca obtin o hotarire judecatoreasca, da. Pina atunci este cale lunga.
va trebui sa va actioneze intai in judecata, sa obtina un titlu executoriu , apoi sa obtina incuviintare de executare silita,abia dupa aia va pot lua banii din cont
daca e suma mica nici nu se mai obosesc...
Nu are importanta valoarea debitului restant , fac aceasta afirmatie din surse sigure, deoarece colaborez cu o societate specializata in recuperari creante si am avut de recuperat debite cu privire la facturi de telefonie mobila incepand de la 17 ron, valoarea cea mai scazuta.
Cei de la societatea specializata in recuperari creante , care se ocupa de dosarul dvs , vor incerca sa discute cu dvs fie pe cale telefonica , fie prin intermediul adreselor ( asemanatoare notificarii pe care v-au expediat-o si despre care ne vorbiti dvs in mesaj ) . Adresele sau notificarile vor fi expediate sub forma unei scrisori simple,la adresa din BI-ul dvs sau la adresa din cadrul contractului semnat cu cei de la Compania de telefonie mobila. Nu vor fi expediate notificari sub forma scrisorilor recomandate !!! In cazul in care cei de la societatea specializata in recuperari creante, care se ocupa de cazul dvs, nu reusesc sa discute cu dvs sau discuta si nu ajung cu dvs la o intelegere in vederea solutionarii pe cale amiabila a acestui litigiu ( prin stingerea debitului restant, in rate sau integral ) , recuperatorii inainteaza dosarul dvs avocatului sau Casei de avocatura care ii reprezinta interesele in instanta , in vederea demararii procedurii legale de recuperare a debitului restant pe cale silita . Urmatorul pas ar fi inaintarea dosarului in Instanta , unde ar putea avea loc un proces civil, care s-ar putea judeca si solutiona si in lipsa dvs, in cazul in care societatea specializata in recuperari creante isi are sediul intr-un alt oras decat cel in care locuiti dvs.
In cazul in care dosarul este inaintat spre solutionare Instantei, procesul ajunge pe rol, si , din anumite motive, avocatul recuperatorilor castiga , acestia au dreptul sa va puna poprire pe venituri prezente sau viitoare sau sechestru pe bunuri prezente sau viitoare , pana la recuperarea integrala a debitului restant initial, a penalitatilor, a cheltuielilor privind administrarea dosarului de catre societatea specializata in recuperari , precum si a onorariului avocatului care ii reprezinta si a cheltuielilor de judecata.
Am expus cele de mai sus in cazul in care debitul restant nu era prescris. In acel caz, situatia se schimba , favorabil pt dvs.
Pentru o abordare concreta si corecta a cazului dvs, cand aveti timp , poate ne descrieti situatia mai amanuntit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
ContSters67773, utilizator
cat de grav e daca mai zilele trecute am primit acasa o " SOMATIE DE EXECUARE SILITA" in privinta recuperarii unui debit restant la o factura de telefon????

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)