avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare creante

am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa imi opreasca banii din conturile mele bancare?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:22, 26 Februarie 2011
Ati afirmat ca judecata "in lipsa"..conform CEDO orice persoana trebuie sa fie ascultata de un judecator in sedinta publica...Acel titlul pus pe o hotarare irevocabila este "lovit de nulitate"deoarece nu am fost citat regulat la termenele de judecata..ca sa pot sa ridic exceptii si, sa-mi formulez apararile de fond. Pentru cine nu cunoaste procedurile, trebuie sa se adreseza pentru consultatii si reprezentare in instanta unui avocat.
Cunosc cazuri cu aceste firme de asa zisi recuperatori "niste nulitati". Eu cunosc cazul unei persoane care in viata ei nu aavut contract de servicii telefonie mobila cu "orange"si de vreo 7 ani tot ii da telefoane sii trimit acasa cate o scrisoare de dragoste. Acesti recuperatori prind din intamplare cate o indentitate de printr-o baza de date si apoi incep cu inselaciunea,,acolo unde tine se incaseaza, iar acolo unde nu se retrag ca melcul in cochilie...:">:P;)
Pentru d-l Manole Dumitru@
Ce sa mai intelegem?....Sunt sau nu,aceste firme de recuperari legale?Aud pareri,care mai de care,ca de fapt s-ar situa la limitele legii.Cat de tare sa ne temem de ei?
Va multumesc.
Aceste firme de recuperari creante sunt infiiintate legal si isi desfasoara activitatea legal.Legislatia comunitara in materie comerciala apara drepturile comerciantilor si le da o mare libertate, oferind reglementari clare, privind recuperarea debitelor.Aceste societati de recuperare au la baza legislatia europeana ce se transpune in dreptul intern roman, avand totodata aplicabilitate primara.
Asa cum am mai spus, si o repet, in legislatia europeana comunitara, nu conteaza natura creditului si conteaza plata la scadenta.
ANPH considera externalizarea creditelor un abuz avand pe rolul instantelor procese pentru stoparea externalizarilor, insa atata timp cat societatile de recuperare functioneaza in baza unui drept international, cu aplicabilitate in dreptul intern roman, nu sunt sanse ca externalizarile sa fie considerate abuz.
Este un business ca oricare altul si exista in toate tariel UE si SUA. Ca in orice afacere sunt firme cu servicii bune si servicii proaste.

Sunt legale si nu vor fi interzise niciodata, cel mult o reglemtare mai amanuntita a activitatii de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)