avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare creante

am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa imi opreasca banii din conturile mele bancare?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 23:22, 26 Februarie 2011
@best4ady
Depinde din partea cui e somatia. Daca provine de la o firma de recuperari creante, verificati daca nu cumva datoria e prescrisa. Daca provine de la executorul judecatoresc, e grav.
ce inseamna ca "datoria e prescrisa"... nu prea sunt in tema cu termenii astia. va multumesc.
precizez ca datoria este din anul 2006/2007, iar somatia este din partea firmei de recuperare creante care totodata au trimis si unui executor acesta cerere de executare silita
Daca trece o anumita perioada de timp, in cazul dvs. 3 ani, datoria se prescrie, adica se stinge, nu mai datorati nimic.
Daca este din 2006/2007, este prescrisa. Nu au trimis unui executor nimic, ca ati fi primit din partea executorului somatia, nu de la ei. Doar vor sa va intimideze.
Nu faceti nici o plata, chiar partiala, nu recunoasteti datoria ( prin angajament de plata sau ceva de genul acesta).
Succes!
e prescrisa daca au trecut trei ani de la scadenta facturii de servicii in cauza!
va mulumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat si daca da ce risc ? Dorky Dorky La finele anului 2012 am contractat un telefon cu abonament in valoare de 12€ pe o durata de 12 luni de la o societate afiliata Orange Romania. La ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)