avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare creante
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare creante

Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare:

Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de contract, mi-au venit mai multe notificari priviind suma de 1500 ron de plata, de la o firma de recuperare a datoriilor. Acum am primit un plic cu o notificare de executare silita.
- poate firma de recuperare sa-mi faca executare silita ? nu trebuie o hotarare judecatoreasca ? nu am fost citat la nici o instanta de judecata pt aceasta suma.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 11:17, 29 Ianuarie 2011
Nu poate firma de recuperare sa va execute silit .
Buna ziua !
Plicul primit despre care dvs ne vorbiti are rolul de a va instiinta ca, in cazul in care datoria dvs nu se stinge pe cale amiabila , Societatea specializata in recuperari creante desemnata de Compania de telefonie mobila, fata de care dvs figurati cu debitul restant, isi rezerva dreptul de a inainta dosarul dvs in Instanta, in vederea recuperarii pe cale silite .
Cei de la societatea specializata in recuperari creante , care se ocupa de dosarul dvs , vor incerca sa discute cu dvs fie pe cale telefonica , fie prin intermediul adreselor ( asemanatoare notificarii pe care v-au expediat-o si despre care ne vorbiti dvs in mesaj ) . Adresele sau notificarile vor fi expediate sub forma unei scrisori simple,la adresa din BI-ul dvs sau la adresa din cadrul contractului semnat cu cei de la Compania de telefonie mobila. Nu vor fi expediate notificari sub forma scrisorilor recomandate !!! In cazul in care cei de la Societatea specializata in recuperari creante, care se ocupa de cazul dvs, nu reusesc sa discute cu dvs sau discuta si nu ajung cu dvs la o intelegere in vederea solutionarii pe cale amiabila a acestui litigiu ( prin stingerea debitului restant, in rate sau integral ) , recuperatorii inainteaza dosarul dvs avocatului sau Casei de avocatura care ii reprezinta interesele in instanta , in vederea demararii procedurii legale de recuperare a debitului restant pe cale silita . Urmatorul pas ar fi inaintarea dosarului in Instanta , unde ar putea avea loc un proces civil, la care o sa fiti citata , proces insa care s-ar putea judeca si solutiona si in lipsa dvs, in cazul in care societatea specializata in recuperari creante isi are sediul intr-un alt oras decat cel in care locuiti dvs sau in cazul in care dvs sunteti in strainatate .
In cazul in care dosarul este inaintat spre solutionare Instantei, procesul ajunge pe rol, si , din anumite motive, avocatul recuperatorilor castiga , acestia au dreptul sa va puna poprire pe venituri prezente sau viitoare sau sechestru pe bunuri prezente sau viitoare , pana la recuperarea integrala a debitului restant initial, a penalitatilor, a cheltuielilor privind administrarea dosarului de catre societatea specializata in recuperari , precum si a onorariului avocatului care ii reprezinta si a cheltuielilor de judecata.
Am expus cele de mai sus in cazul in care debitul restant nu era prescris. In acel caz, situatia se schimba , favorabil pt dvs.
Pentru o abordare concreta si corecta a cazului dvs, cand aveti timp , poate ne descrieti situatia mai amanuntit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante best4ady best4ady am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare creante la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Acum 2 zile, la blocul nostru a venit o firma de recuperare creante, debite, specializata in asociatii de proprietari. Reprezentantul acestei ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila - termen de prescriptie pentru plata datoriilor jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua Am si eu o intrebare:acum 3 ani si jumatate am luat un abonament la orange si nu l-am mai platit ,intrebarea mea este daca exista un termen in care ... (vezi toată discuția)