avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii la firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii la firma de recuperare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma cateva luni. azi m-au sunat sa-mi spuna ca am de platit un abonament de telefon din anul 2000 . intr-adevar mi-am facut un abonament la telefon si neplatind ultima factura mi-a fost inchis si nu l-am mai achitat. in anul urmator (2001 )eu m-am mutat din oras si bineinteles ca nu stiu daca am primit sau nu instiintari de plata la acea adresa. Ceea ce vreau sa stiu este daca este subscris si daca ma afecteaza faptul ca eu platesc alta datorie la aceasta firma de recuperari. ce se intampla daca nu platesc abonamentul de telefon? multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
albandra, utilizator
Nu ati precizat concret ,daca firma de recuperari,in termenul legal de 3 ani a desfasurat acte/actiuni ,a comunicat somatii/notificari in vederea achitarii obligatiilor aferente abonament telefon .
Daca in intervalul de 3 ani firma de recuperari nu a emis somatii/notificari,a intervenit termenul general de prescriptie , prevazut de decretul nr 167/1958
eu m-am mutat de la adresa unde era incheiat contractul cu firma de telefonie mobila si nu stiu ce hartii au venit sau nu la acea adresa. dar azi, dupa 12 ani, ma suna de la firma de recuperari ca am o datorie la telefonia mobila din 2000. eu vroiam sa stiu daca este deja prescrisa si daca ma afecteaza intr-un fel faptul ca eu platesc la aceeasi firma de recuperari o datorie la banca pt un imprumut neachitat la timp. multumesc
mentionez faptul ca abonamentul de telefon a fost facut in cluj iar eu acum locuiesc la hunedoara.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Nu are relevanta,unde a fost incheiat abonamentul ,in conditiile in care acelasi recuperator detine documentele prin care staruie sa recupereze debitul in urmarire
Daca recuperatorul probeaza in conditiile legii ca in termen legal a desfasurat acte/actiuni cu scopul recuperarii tuturor debitelor pentru care sunteti urmarita,acesta are drept legal sa desfasoare procedura legala de recuperare sume restante
fiti va rog mai explicita (adica mai pe intelesul meu). eu m-am mutat din oras, nu stiu daca am mai primit ceva sau nu la adresa respectiva. la aceeasi firma care m-a sunat pt abonamentul telefonic platesc o alta restanta. de ce in 3 ani de cand platesc la ei nu mi-a spus nimic de abonamentul de telefon. este sau nu prescris ?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
albandra, utilizator
O creanta nu are legatura cu alta, platind pt datoria ce ati avut-o la banca nu influenteaza cu nimic ce aveti sau nu de plata pt abonament.
In privinta firmei de telefonie/ firmei de recuperari dreptul lor e prescris de mult, platiti datoria catre ei doar daca vreti.

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante best4ady best4ady am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante ContSters154241 ContSters154241 Cu o mare rugaminte de a primi un raspuns, fac si eu o intrebare: Am avut un abonament la o firma de telefonie mobila pe care l-am intrerupt in perioada de ... (vezi toată discuția)