avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanþe cãtre o firmã de telefonie mobilã
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanþe cãtre o firmã de telefonie mobilã

buna ziua. am o nelamurire . am primit o scrisoare de la un cabinet de avocatura prin care sunt anuntata de executarea silita, pentru ca nu am respectat contractul cu firma de telefonie mobila. aceasta scrisoare imi apare acum in 2012 , cand eu am renuntat la contractul cu firma in 2000-2001. va informez canu am mai primit nici un fel de act -scrisoare nici de restanta de plata de la firma de telefonie si nici de la alta societate de recuperare pana acum pentru asa zisa datorie. va rog, sa ma informati cu privire la acest aspect: daca sunt obligata sa achit aceasta suma dupa atata timp (11 ani) sau daca exista o baza legala prin care s-a prescris . va multumesc .
Cel mai recent răspuns: PopVio , utilizator 11:24, 13 Februarie 2012
de regula datoriile restante catre agentii comerciali se prescriu dupa 3 ani de la data ultimei notificari de plata cu privire la debitul restant. Va sfatuim sa mergeti cu scrisoarea la un avocat si sa le intocmeasca un raspuns "profi" pentru a se "potoli" si a va scuti de plata.
dar va rog sa imi spuneti daca am sansa sa castig .va multumesc
Sigur ca aveti sanse, datoria (daca exista) este prescrisa, din informatiile pe care ni le-ati dat. Plus ca scrisoarea prin care va anunta de executare pare trimisa pentru intimidare. Executarea se poate face doar daca au o hotarare judecatoreasca definitiva, si se face prin executor nu prin avocat. Ati avut proces cu ei? Cum ati renuntat la contract in 2000 -2001?
Nu sunteti obligat sa platiti acea datorie, chiar daca ar exista. Mai mult, nu sunteti obligat sa raspundeti acelei scrisori.
Nu se pune problema unui executari silite cat nici nu au un titlu executoriu, intai trebuie sa va actioneze in judecata si sa castige si abia apoi se poate vb de executare silita. Decretul 167/1958 va arata ca dreptul lor la actiune e prescris
nu am proces si nici nu am avut . mi-au trimis doar "scrisorica"...da -am renuntat la contract, dar nu mai retin daca scris sau nu , sunt sigura ca i-am telefonat, si oricum au trecut atatea ani de atunci, iar pana azi nici nu am stiut ca mai am ceva cu ei. nici macar nu am stiut de firma aceasta 'modafon" ce este , pana am intrat pe net si m-am lamurit ca e fostul "conexul".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare plata restante marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am facut un abonament la telefonie mobila in 2001 () si nu am achitat ultimile 2 facturi (aproximativ 70RON = 700000lei ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in mod abuziv julius.jr julius.jr In august 2001 am facut un contract de telefonie ,cu specificatia scrisa de a primii lunar factura detaliata.totul e in regula pina la factura din 20-nov-2001 ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonie neplatit, somatie dupa 16 ani cu majorari extraordinare! croco_madness croco_madness Va salut, Am primit o scrisoare de la Getback o firma de colectare restante care lucreaza pentru firma Telekom romania cum ca as avea o restanta in valoare ... (vezi toată discuția)