tudorvaleriu a scris:
alinacarmici a scris:
pana pe 29 februarie trebuie sa intri in plata ajutorului de somaj.
Nu sunteti la zi cu modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 38.
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordã persoanelor prevãzute la art. 17, la cerere, dupã caz, de la data:
a) încetãrii raporturilor de muncã;
...
(2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 10 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevãzut la alin. (3) este termen de decãdere din drepturi.
lianaloredana:
1. Termenul de inregistrare la Agentia de Somaj este de 10 zile calendaristice de la data concedierii.
2. Chiar daca mai intarziati faceti in asa fel inca sa va inregistrati in cursul lunii februarie, altfel nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
dvs vorbiti de teorie, eu vorbesc de realitate. pentru a depune cererea de acordare a indemnizatiei de somaj, eu am fost obligata la prezentarea carnetului de munca (vorbim de luna ianuarie 2011 ), ori eu am intrat in posesia respectivului carnet pe data de 26 ianuarie, dupa plata de catre angajator a asigurarilor sociale. drept pentru care intampin problemele enuntate in topicul meu...