avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Activitate Drept_Gl

Activitate Drept_Gl


Bună ziua,

Cunosc destule cazuri, când angajatorii nu verifică legalitatea actelor menționate într-un CV cum sunt:
- diploma, certificatul de calificare profesională, atestatul, certificatul de căsătorie, autorizație, etc.
Cum este posibil ca o persoană, care dorește să se angajeze la o societate, în calitate de conducător auto, să nu i se verifice permisul de conducere și să se meargă pe premisa că are? Știu că vă surprind cu acest exemplu, dar, din păcate asta se întâmplă în zilele noastre. De cazier, nici nu mai putem discuta, că deja ne ducem prea departe. În cazul în care, anjagatorul va solicita acest act, atunci este o problemă pentru cel care se simte cu musca pe căciulă, sigur nu va fi angajat. Să știți că sunt persoane care au cazier și muncesc legal, fie pe la rude sau diverse cunoștințe, care au societăți, înteprinderi, etc.

O zi bună!



Bună seara,

Cum v-am mai spus și într-o altă discuție, contează foarte mult ce scrieți în acel CV. Dacă veți scrie că fratele d-voastră este zidar, nu are calificarea corespunzătoare și se duce să se angajeze pe meseria menționată mai sus, este o problemă gravă și va răspunde ptr. asta. Să știți că în zilele noastre angajatorii (unii), nu dau relevanță în privința studiilor, a calificării, sau că urmezi o școală, etc., pe mulți îi interesează în primul rând să cunoști meseria pentru care vrei să te angajezi și să fii dispus pentru programul de lucru impus, nu să începi să-i spui ca angajat, că: am lucrat, dar nu prea știu, sau că este ora 15.00 și trebuie să plec la școală (curs), etc. În schimb, dacă veți scrie că a muncit 5 ani în Spania, nu văd cu ce l-ar afecta pe angajator. De asemenea, ați putea menționa în CV, că ați lucrat în țară, cu o echipă de meseriași, timp de 6 ani, în particular și că nu mai aveți lucrări.

De reținut !!!!!

Dacă fratele, reușește să se angajeze pe o meserie care știe că nu are calificare și o susține prin prezentarea CV-ului, iar apoi prin profesarea ei, legea îl va trage la răspundere, iar dacă va menționa în CV, că a lucrat în construcții, timp de 5 ani, în Spania sau unde vreți d-voastră, legea nu-l va trage la răspundere.

Săvârşirea a două sau mai multe infracţiuni

Art. 17 (1) C.pen. definește infracțiunea ca fiind fapta care prezintă pericol social, săvârșită cu vinovăție și prevăzută de legea penală. În acest sens trebuie distins între infracţiune şi noţiunea de „faptă prevăzută de legea penală”. De aceea, în cazul săvârşirii a două fapte, dintre care una nu întruneşte toate trăsăturile esenţiale ale infracţiunii, ea nefiind prevăzută de legea penală, sau fiind dezincriminată, ori în cazul când faptei îi lipseşte vinovăţia sau pericolul social, nu există concurs de infracţiuni.
Între cele trei instituţii există o strânsă legătură, în sensul că fără infracţiune nu poate exista răspundere penală şi fără aceasta din urmă nu se poate aplica o sancţiune. Pe drept cuvânt se poate susţine că infracţiunea este ,,piatra de temelie” a oricărui sistem de drept penal.
Să-mi spună mie cineva că n-am dreptate.

O seară plăcută !

Răspuns la discuția Firma inactiva-activare
Prescripția extinctivă este o consecință a trecerii timpului, iar efectul este stingerea unui drept, în speța de față. D-voastră ați hotărât să suspendați activitatea acestei societăți, nu altcineva, tot d-voastră aveți dreptul să o închideți, sau să-i redeschideți activitatea, în caz contrar, după ce trec cei 3 ani de zile, societatea este radiată. Prescripția a început să curgă în momentul în care ați suspendat activitatea și se întrerupe în cazul în care, să spunem că o redeschideți. Repet 3 ani este un termen general de prescripție, dacă legea nu prevede un alt termen, conform art.2517 din Codul Civil. Și o infracțiune de omor, se prescrie, numai că într-o astfel de situație termenul este mult mai mare, cred că undeva la 10 ani. Nu se prescriu crimele contra păcii, crimele de razboi si crimele împotriva omenirii (umanității).
Legea este interpretabilă, nu-i musai să și scrie ceea ce doriți d-voastră, aceea că:
- după trecerea unui timp anume, societatea este radiată.
Dar, poate mai răspunde și un specialist la această speță, care profesează deja, eu sunt student.
O zi plăcută!
Răspuns la discuția Firma inactiva-activare
Termenul general de prescripție este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen, conform art.2517 din Codul Civil.
Răspuns la discuția Firma inactiva-activare
Bună ziua,

Să înțeleg că societatea d-voastră are activitatea suspendată, din octombrie 2008? În trei ani trebuie să vă gândiți ce faceți cu ea, ori redeschideți activitatea, ori închideți societatea ceea ce nu vă recomand deoarece taxele sunt mari, mai mari ca la înființarea ei, ori după împlinirea celor trei ani de la suspendare, societatea este radiată. Puteți să redeschideți activitatea, vă costă undeva la 350-400 ron, în privința datoriei, eu zic că se poate să o plătiți și pe parcurs. Sigur ați primit somație acasă, iar în caz că nu ați plătit-o veți fi executat silit (în condițiile în care au ce să execute).
Răspuns la discuția Este un cv o infractiune?
Bună seara,

Puteți să o ajutați cu acel Cv, în care să treceți date nereale, dar nu orice fel de date. De exemplu: - să spunem că doamna a fost angajata unei societăți 2 ani, pentru postul de ,,bucătar''. Se duce să se angajeze la o alta societate, tot pe același post, iar la interviu are surpriza să vadă că sunt 250 de concurenți, pe un singur post. Ca să aibă șanse de angajare, ar fi bine să aibă trecut în Cv, în loc de 2, 5 ani, important este faptul, să și cunoască cu ce se mănâncă bucătăria. Dacă va trebui să dovedească, ar putea să vorbească cu fostul șef unde a activat 2 ani, să-i dea o referință în care să scrie clar, că a fost angajata societății 5 ani de zile, că este o pers.disciplinată, se adaptează ușor la situații noi, spirit de echipă, etc.
În același timp, vă sfătuiec să nu treceți în Cv, date nereale cum sunt: - meseria de bucatar pentru care, cel care urmează să se angajeze, nu posedă certificat de calificare, sau să spunem că vizezi un post de macaragiu, dar tu nu ai autorizația care atestă această meserie, și cu toate acestea reușești să obții un post, etc. Dacă o veți face (mă refer la cel care urmărește să profeseze într-o astfel de meserie, nu la d-voastră care faceți un Cv), se încadrează la art.215 Cod Penal.

O seară plăcută!