avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma inactiva-activare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma inactiva-activare

Am o firma infiintata in noiembrie 2007, ultima balanta a fost depusa in iunie 2008, fara activitate si din octombrie anul trecut este trecuta inactiva. Are datorii la stat de 5300 lei si vreau sa o reactivez. Precizez din nou ca nu are activitate. Ce trebuie sa fac? Dupa ce o aduc la zi cu toate actele si le depun la Fisc, trebuie neaparat sa platesc si datoria? Sau ea ramane si o pot plati pe parcurs? Vreau sa incep o activitate si nu pot din cauza asta.
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 13:23, 5 Februarie 2012
Bună ziua,

Să înțeleg că societatea d-voastră are activitatea suspendată, din octombrie 2008? În trei ani trebuie să vă gândiți ce faceți cu ea, ori redeschideți activitatea, ori închideți societatea ceea ce nu vă recomand deoarece taxele sunt mari, mai mari ca la înființarea ei, ori după împlinirea celor trei ani de la suspendare, societatea este radiată. Puteți să redeschideți activitatea, vă costă undeva la 350-400 ron, în privința datoriei, eu zic că se poate să o plătiți și pe parcurs. Sigur ați primit somație acasă, iar în caz că nu ați plătit-o veți fi executat silit (în condițiile în care au ce să execute).
Ne puteti preciza unde scrie ca dupa incetarea celor 3 ani de suspendare firma se radiaza?
Va multumesc
Termenul general de prescripție este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen, conform art.2517 din Codul Civil.
Este trecuta ca inactiva din oct. 2011
Va rog sa-mi dati un raspuns la intrebarea pe care v-am pus-o... Unde scrie ca o societate care a fost suspendata conform legii soc. comerciale dupa incetarea celor 3 ani ( maxim) de suspendare se va radia....nu prea inteleg ce legatura are prescriptia cu subiectul...

Alte discuții în legătură

Prescriptie taxe anaf anamiha anamiha daca o firma are datorii la ANAF din 2010 iar firma a fost suspendata timp de trei ani 2010-2013,iar in prezent este inactiva,nefacandu-se prelungirea ... (vezi toată discuția)
Citatie alexandru9591 alexandru9591 am omis sa depun la registrul comertului un nou contract de comodat pentru sediul social al firmei. Valabilitatea celui initial, a expirat la 17.02 .2005. Am ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara de srl tibor_nagy tibor_nagy Buna ziua! Detin un SRL cu activitatea suspendata momentan si sunt intr-o dilema deoarece suspendarea temporara de 3 ani se va sfarsi. As vrea sa lichidez ... (vezi toată discuția)