avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale citatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

citatie

am omis sa depun la registrul comertului un nou contract de comodat pentru sediul social al firmei. Valabilitatea celui initial, a expirat la 17.02 .2005. Am primit citatie de la Tribunalul Bucuresti, privind actionarea in instanta ,de catre ONRC, in vederea dizolvarii societatii pentru neactualizarea datelor. A fost o omisiune pe care mi-o asum fara niciun fel de scuze. Dar, eu am in vedere la acest moment, suspendare activitatii firmei sau a inchiderii definitive cauzata de lipsa totala de comenzi.
Am rugaintea sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care ,prin neprezentare, Tribunalul hotaraste lichidarea societatii, ce se intampla cu activele firmei cu marfa si cu mijloacele fixe .Stiu ca depunerea unui nou contract de comodat, va face dificila ulterior , suspendarea activitatii sau desfintarea firmei.
Cel mai recent răspuns: alexandru9591 , utilizator 11:02, 7 Martie 2011
Instanta se va pronunta numai pe dizolvare nu si pe lichidare, intrucat a fost investita numai cu privire la dizolvare. In ceea ce priveste lichidarea, dupa ce hotararea instante cu privire la dizolvare ramane irevocabila puteti sa depuneti la ORC o crerere pentru numire lichidator. Bunurile societatii revin asociatilor in functie de participarea la capitalul social, insa numai dupa ce vor acoperi datoriile societatii (eventuali creditori, taxele si impozitele care stat etc.), daca este cazul.

Depunerea contractului de comodat pentru perioada in care acesta a fost expirat nu va impiedica sa suspendati activitatea si nici sa radiati societatea, ati fost dezinformat.

Ideea este ca trebuie sa faceti mentiunea la ORC cu privire la sediul social (se va depune un nou contract de comodat pentru perioada 2005-2011) si dupa ce obtineti actele mergeti cu ele la termenul mentionat in citatie. Daca pana la termen nu obtineti actele solicitati un termen. Daca doriti sa inchideti firma este de preferat sa faceti dizolvarea concomitent cu lichidarea, urmand sa radiati societatea, dar asta presupune sa nu aveti datori la stat sau catre alte persoane.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voastra, insa nefiind in teme cu aspectele juridice, imi permit sa va deranjez cu intrebarea ;" Parerea d-voastra este ca trebuie sa depun acel contract de comodat ?" Si abia ulterior depunerii sa incep acel demers de lichidare ? Sunt putin onfuz si ma pierd in termeni, insa faptul ca merge rau afacerea, ma face sa ma gandesc la cele mai putin costisitoare variante!
Va multumesc pentru rabdare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate lory22 lory22 Buna seara am nevoie de un raspuns urgent . Ma confrunt cu urmatoarea situatie : am o societate infiintata in 2006, la care taxele catre stat sunt achitate in ... (vezi toată discuția)
Intrebare walterionescu walterionescu Acum un an am primit hotararea judecatoreasca de inchidere a firmei , au trecut cele 3 luni pentru numirea lichidatorului . Intrebarea mea este - se poate ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat lucyal lucyal Ma numesc lucica sunt din husi - vaslui. Acum 2 ani am dat una din camerele mele cu drept de folosinta ca sediu pentru o firma, COMODAT , gratis fara plata ... (vezi toată discuția)