avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radiere societate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Radiere societate

Buna seara am nevoie de un raspuns urgent . Ma confrunt cu urmatoarea situatie : am o societate infiintata in 2006, la care taxele catre stat sunt achitate in termeni legali iar in 2012 am primit o citatie ca sediul social este expirat si aveam termeni in instanta in data de 18 mai 2012. Am prelungit contractul de comodat pentru sediu social la ORC IASI pe data de 17 mai 2012. Am dovada platii si doumentul aferent de la ORC.
Astazi ma confrunt cu o noua citatie venita in martie 2014 cu data scadentei pe 24 aprilie 2014 ( cand trebuie radiata societatea).
Cum trebuie procedat in acest caz? societatea are toate taxele platite si are credite si proiecte europene in derulare.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:34, 18 Aprilie 2014
Ceea ce trebuia dvs. sa faceti in data de 18 mai 2012, era sa va prezentati in instanta la data si ora la care erati citat ca sa faceti dovada ca ati prelungit sediul social. ORC Iasi a trimis cu siguranta la Tribunalul Iasi o cerere prin care au solicitat renuntarea la judecata in urma faptului ca ati prelungit sediul, insa cel mai probabil cererea ORC Iasi nu a ajuns la dosar la termenul din 18 mai iar instanta a dat castig de cauza ORC si a dizolvat societatea. Intrebarea este daca dvs. ati mai trecut pe la ORC intre data de 18 mai 2012 si anul curent 2014 ca sa vedeti care mai este starea societatii ...........Cand ati luat credit nu vi s-a cerut certificat constatator cu starea la zi a firmei?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
alla1975, utilizator
Multumesc pentru raspuns, pentru credit nu au cerut nici un act de la ORC.... Pentru ca am depus prelungire sediu social am crezut ca sunt in regula. Nu am primit nici un act de la tribunal ca societatea a fost dizolvata. Intrebarea mea este ce trebuie sa fac, cum si unde trebuie sa merg, un avpcat a spus ca e cazul pierdut. Dar eu 2 ani avand dovada prelungirii sediului am functionat , si nu numai, am un proiect european in derulare si alte 2 credite si leasing pe societate.
Mie imi este greu sa cred ca pt.proiectul eurpoean nu ati depus un certificat constatator cu starea la zi a firmei......la fel si cu creditele si leasingul. Ceva nu se leaga, sincer ....
Buna ziua, va rog sa ma credeti ca niminei nu a cerut un certificat constatator. Daca il cereau poate nu ma aflam in aceasta situatie astazi.
Solicitati certificat constatator de la registru pt a vedea exact starea firmei. Apoi mergeti cu actele la un avocat, inclusiv hotararea primita sa vedeti daca se mai poate promova vreo cale extraordinara de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen de recurs george_ex george_ex Buna ziua! In anul 2008 infiintez o societate comerciala avind un contract de comodat valabil un an , pentru sediu social.In 2009, il prelungesc acest ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat- se poate obtine radierea societatii? ContSters268673 ContSters268673 Buna ziua, Societatea X are sediul social expirat din 2009, din legea societatilor comerciale inteleg ca [b]orice persoana interesata sau chiar Registrul ... (vezi toată discuția)
Citatie pt dizolvare firma - expirare sediu AlexPR AlexPR Buna ziua. Am infiintat o firma acum 2 ani pe un sediu inchiriat, care a expirat anul acesta. Firma nu am inregistrat-o la finante si nici nu am facut nici o ... (vezi toată discuția)