Buna ziua, si eu am avut un client cu un caz similar, si am obtinut dizolvarea societatii pentru lipsa sediului social, care este un caz de dizolvare prevazut de Legea societatilor nr.31/1990. Am procedat in felul urmator:
- am trimis societatii o notificare cu confirmare de primire, la care am atasat contractul de sediu expirat, prin care le-am pus in vedere ca in termen de 15 zile de la primirea notificarii sa isi mute sediul, sub sanctiunea actionarii in instanta pentru dizolvarea societatii
- la implinirea termenului prevazut in notificare, am solicitat eliberarea unui certificat constatator de la ORC privind sediul societatii
- am depus actiunea de dizolvare la Tribunal, atasand contractul de sediu, notificarea, dovada trimiterii notificarii, certificatul constatator de la ORC.
In privinta calitatii procesuale active, am sustinut ca exista calitate de persoana interesat pentru aceea ca, in ciuda expirarii sediului societatii, in toate actele oficiale sediul apare la aceasta adresa, si orice control sau comunicari privind societatea sosesc la adresa respectiva. Ca urmarea acestei situatii, se cauzeaza anumite neplaceri, si figurarea sediului la adresa respectiva, ingradeste si aduce atingere exercitarii in mod liber a dreptului de proprietate.
Succes!