avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radierea sediului social al unei firme care a disparut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radierea sediului social al unei firme care a disparut

Am inchiriat apartamentul unei firme,care si-a inregistrat sediul social la adresa apartamentului.Acum citeva luni firma a fugit din apartament si nu am reusit sa o gasesc.Ea figureaza in continuare la ONRG cu sediul in apartament,deci nu a radiat sediul.
Vreau sa fac eu radierea adresei ca sediu social al firmei disparute.Cum trebuie sa procedez.?Va rog ajutati-ma sa-mi curat adresa.Multumesc .Turcanu L
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:28, 9 Mai 2013
Turcanu a scris:
Am inchiriat apartamentul unei firme,care si-a inregistrat sediul social la adresa apartamentului. Acum citeva luni firma a fugit din apartament si nu am reusit sa o gasesc. Ea figureaza in continuare la ONRG cu sediul in apartament,deci nu a radiat sediul. Vreau sa fac eu radierea adresei ca sediu social al firmei disparute.Cum trebuie sa procedez.?

Buna ziua.
1
Daca ati avut contract de inchiriere cu firma, inregistrat la AFP: reziliati contractul, depuneti si inregistrati rezilierea la AFP, notificati in scris ORC cu copia dupa reziliere inregistrata la AFP si, in calitate de persoana interesata, solicitati ORC dizolvarea firmei in cauza sub motivul lipsei sediului social;
2
Daca nu ati avut contract de inchiriere cu firma: notificati in scris ORC cu privire la inexistenta firmei la adresa Dvs. (sub forma unei declaratii, in calitate de proprietar al spatiului) si, in calitate de persoana interesata, solicitati ORC dizolvarea firmei in cauza sub motivul lipsei sediului social.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Buna ziua,

Am cumparat in 2009 un apartament insa nu am verificat daca sunt firme la acea adresa. Pana in prezent au tot venit citatii si instiintari, somatii etc pentru 2 societati cu sediul in casa mea. Mi-e teama sa nu ajung la dispute cu executori veniti la usa mea.
Fostii proprietari nu mai au numerele de telefon, nu stiu unde sunt sau cum sa ii contactez. Cum procedez sa le radiez? Merg la ONRC cu contractul de vanzare cumparare? Exista acolo un formular, cerere pe care sa o completez? Fac o notificare compusa de mine si atasez copia actului de proprietate? Va multumesc anticipat.
Puteti sa notificati si ONRC-ul, dar pentru a grabi lucrurile va sfatuiesc sa initiati o actiune prin care sa solicitati tribunalului dizolvarea societatii in temeiul art. 237 alin. 1, lit.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu sc - contract de comodat expirat badiu_aura badiu_aura Buna ziua, As dori sa stiu cum pot determina administratorul unei firme sa-si schimbe sediul social dintr-un apartament al meu. Acest contract de comodat a ... (vezi toată discuția)
Evacuare firma din spatiu mikyangel mikyangel In anul 2008 am inchiriat spatiul proprietate personala unei firme care mai apoi fara acordul meu si -au transferat si sediu social pe adresa mea. Acum ... (vezi toată discuția)