avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere sediu firma pentru fostul proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere sediu firma pentru fostul proprietar

Am cumparat o garsoniera de la o societate comerciala, dar administratorul firmei nu-si schimba sediul social de la domiciliul meu. Daca doresc sa inchiriez unei firme aceasta nu-si poate deschide punct de lucru deoarece exista o alta firma la aceeasi adresa. Cum trebuie sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Corneanu Mariana , Avocat 12:13, 12 Septembrie 2009
claudia violeta a scris:
Am cumparat o garsoniera de la o societate comerciala, dar administratorul firmei nu-si schimba sediul social de la domiciliul meu. Daca doresc sa inchiriez unei firme aceasta nu-si poate deschide punct de lucru deoarece exista o alta firma la aceeasi adresa. Cum trebuie sa procedez ?

Buna ziua

Încercati întai pe cale „amiabilă” pomenindu-i Administatorului ca veţi înştiinta Administatia Finantelor Publice, Registrul Comertului, etc. ca declaratia sa privind adresa sediului social este „un fals in declaratii” si el se face vinovat de „fals in înscrisuri oficiale” si „uz de fals”, fapte ce pot fi premiza unei „evaziuni fiscale”.
Teoretic ar trebui sa cedeze.
Daca nu, chemati un Notar public sa constate la faţa locului inexistenta societatii la adresa Dvs., Notificati si Somati in scris Administratorul sa intre in legalitate.
Daca nu, actiune in instanta.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen MARCOV
Cand ati cumparat garsonierea ati observat ca sediul firmei era la acea adresa si ar fi fost bine sa prindeti in contractul de vanzare cumparare o obligatia vanzatorului de a-si muta sediul intr-un termen de ......., sau cu data vanzarii imobilului.
Totodata faceati un acord de reziliere cu acelasi termen, la contractul de comodat sau de inchiriere pe care il avea pentru sediu asigurandu-va sa-l depuna la registrul comertului.
Ma rog, solutia este tardiva dar, o puteti folosi pentru viitor in sitatie similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua societati comerciale la aceeasi adresa Monicaluis Monicaluis Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o lamurire. Am inchiriat prin contract o garsoniera pentru a o transforma in sediu de firma. Avocatul firmei a mers la ... (vezi toată discuția)
Radierea sediului social al unei firme care a disparut Turcanu Turcanu Am inchiriat apartamentul unei firme,care si-a inregistrat sediul social la adresa apartamentului.Acum citeva luni firma a fugit din apartament si nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Sediu social si spatiu inchiriat Diana Vladu Diana Vladu Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti si pe mine cu cateva explicatii.Cunosc pe cineva care detine o firma cu sediu social in garsoniera unui bloc.De asemenea, ... (vezi toată discuția)