avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Citatie pt dizolvare firma - expirare sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Citatie pt dizolvare firma - expirare sediu

Buna ziua. Am infiintat o firma acum 2 ani pe un sediu inchiriat, care a expirat anul acesta. Firma nu am inregistrat-o la finante si nici nu am facut nici o depunere de nici un fel si nici nu am avut vreo activitate. Eu am plecat de la sediul respectiv la cateva luni dupa infiintarea firmei. (nu am mai avut bani de chirie)
Am primit o citatie la tribunal pentru dizolvarea firmei, si nu stiu daca sa ma duc sau nu.

Daca ma prezint, care sunt taxele ce va trebui sa le achit, per total?
Daca nu ma prezint, ce se intampla? mai primesc vreo citatie, sau o sa mai am vreun fel de cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: serena82 , utilizator 10:24, 27 Martie 2012
Inregistrarea la administratia financiara si prelungirea sediului la reg.com. sint doua probleme distincte si independente una de alta.
1. aveti obligatia sa va inregistrati la administratia financiara de care apartineti cu sediul respectiv chiar daca expirat, aveti obligatia sa depuneti declaratia 010 - vectorul fiscal si celelalte declaratii chiar daca nu aveti activitate.
Veti primi oricum amenda pt. intirziere. Discutati detalii la administratie.
2. ref. citatia la tribunal pt. dizolvare nu aveti decit doua alternative:
-prima prelungiti sediul existent sau inregistrati la reg.com.alt sediu nou, iar cu dovada va prezentati la termen la tribunal pt. a nu mai fi radiata firma
-a doua: nu rezolvati problema sediului, caz in care firma va fi radiata indiferent daca va duceti sau nu la termen
Intrebarea esentiala: va mai intereseaza firma asta sau nu?
Raspunsul la intrebarea esentiala: nu ma mai intereseaza aceasta firma. As dori sa scap de ea cu cat mai putine cheltuieli.
M-ar interesa cuantumul taxelor pe care va trebui sa le achid(amende, daca e cazul pentru situatia mea) daca vreau sa se radieze firma in urma prezentarii in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
AlexPR, utilizator
daca vreti doar sa scapati lasati tribunalul s-o radieze si cu asta ati terminat.
Da, nu o sa ma opun radierii. Dar care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc? Si este indicat sa ma prezint la tribunal?
Pentru radiere prin tribunal nu aveti nimic de platit, nu aveti de ce sa va mai prezentati, instanta va constata oricum ca sediul nu a fost prelungit si va dispune radierea.
Alte taxe nu stiu, doar administratia financiara va reclama eventual amenzile.
Are ce sa va ia? aveti bunuri, bani in cont?

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate pentru nedepunerea balntelor la orc Julian1 Julian1 Se percep anumite amenzi sau taxe in momentul in care Tribunalul hotareste dizolvarea unei societati com. datorita nedepunerii balantelor contabile la ORC..? ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)
Cum se poate radia voluntar o firma? alina240 alina240 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare. Detin o firma(SRL) si as dori sa o radiez. Va rog daca se poate sa imi spuneti care ar fi procedura si ... (vezi toată discuția)