avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se poate radia voluntar o firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se poate radia voluntar o firma?

Buna ziua,

As avea urmatoarea intrebare.

Detin o firma(SRL) si as dori sa o radiez. Va rog daca se poate sa imi spuneti care ar fi procedura si costurile aproximative.

Am sa dau cateva detalii despre firma.
-a fost infiintata in anul 2008, asociat unic, activitate foarte putina, doar costurile de infiintare si chiria pentru sediu. Fara datorii si fara bunuri, acte contabile la zi.

Asa cum am spus la inceput as dori sa stiu care este procedura, cat timp ar dura si costuri aproximative. Teoretic stiu ca trebuie mai intai dizolvarea, lichidarea si apoi radierea dar nu stiu care sunt pasii. Ma intereseaza si daca ma pot descurca singura, adica sa merg direct la ORC sau este nevoie de avocat, notar,etc. Din cate am inteles de pe site nu ar fi nevoie si de lichidare daca firma nu are datorii si/sau bunuri dar nu stiu daca am inteles corect.

Va multumesc si astept raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:41, 9 Martie 2010
Buna ziua !
Procedura de dizolvare / lichidare voluntara a unei firme, potrivit noilor modificari ce au intrat in vigoare in 2008, presupune depunerea la ORC a doua dosare corespunzatoare celor doua etape ce trebuie parcurse: cea de dizolvare - lichidare si apoi cea de radiere a firmei.
Actele necesare pentru inregistrarea desfiintarii voluntare a societatii sunt:
Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara
Cerere de inregistrare a mentiunii
Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Etapa 2 – de radiere (voluntara)
Cerere de radiere
Certificatul de inregistrare si anexele
Situatia financiara de lichidare
Hotararea de repartizare a activelor
Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
Dovada achitarii taxelor.
Cu stima !
se face cerere la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)