avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere societate

Buna ziua,
doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca:
deoarece societatea nu are datorii si e curata se recurge la procedura simplificata adica 1.dizolvare, 2.radiere fara intermediara lichidare
Mai stiu ca depun o cerere de dizolvare la ORC si platesc tot felul de taxe, dupa 30 zile se recuge la radiere si aici se depune o cerere si se platesc tot felul de taxe si copii si originale acte societate.
Ceea ce nu gasesc nicaieri este faptul cum se procedeaza cu contabilitatea cu soldurile din balanta:
capital social,
rezultat reportat
imobilizari amortizate complet
contul bancar
crditare societate de catre administrator si unic asociat
si contributii salariale a persoanei care se ocupa cu contabilitate, deoarece nu stiu cum sa fac, depun cererea de dizolvare si fac incetare de contract sau pot face incetarea de contract de acum.
Intrebarea mea este: care este circuitul operatiunilor depun cererea de dizolvare, incetez contractul, ridic de la banca banii max.100 lei caci atat am?
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva indrumari
Cel mai recent răspuns: allutza , utilizator 09:43, 12 August 2011
Actele necesare pentru inregistrarea desfiintarii voluntare a societatii sunt:
Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara

» Cerere de inregistrare a mentiunii
» Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
» Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
» Dovada achitarii taxelor.
Etapa 2 – de radiere (voluntara)

» Cerere de radiere
» Certificatul de inregistrare si anexele
» Situatia financiara de lichidare
» Hotararea de repartizare a activelor
» Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
» Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
» Dovada achitarii taxelor.

Eu cu atat va pot ajuta. Pentru cealalta problema care va intereseaza, asteptati sa va raspunda un contabil sau lichidator.
Acest raspuns l-am primit si eu ,poate va este de folos(sau de ajutor)

"Inchiderea activitatii unei societati comerciale(firme)implica parcurgerea a 3 etape distincte:
-dizolvarea societatii comerciale care poate fi expresia vointei asociatului unic ori a asociatilor acesteia ori consecinta unei stari de drept sau de fapt;
-lichidarea societatii comerciale,etapa ce consta in lichidarea patrimoniului acesteia;
-radierea societatii din evidenta ORC iar odata cu obtinerea certificatului de radiere persoana juridica isi inceteaza existenta."


Succes in continuare!
va multumesc pentru ajutor
am fost si la ORC si mi/a dat lista cu actele si etapele aici e totul clar
problema mea ar fi cand incep sa inchid conturile din balanta adica sa le aduc la 0 acum , dupa depunerea ceririi de dizolvare radiere sau dupa publicarea in monitorul oficial, ma refer aici la monografile alea contabile de lichidare.
Inca ceva daca poate cineva sa/mi dea articolul din legea sau macar legea unde este specificat clar cine semneaza bilantul de lichidare caci cei de la ORC cer sa fie semnata de un expert contabil (eu nu am gasit nimic in aceasta privinta)si daca administratorul asociat unic are studii economice superioare in domeniu si sotia are acelasi studii de ce ar mai fi necesar sa mai platesc un expert, sunt si ei buni dar zic eu dupa ce platesti o groaza de bani pentru infiintare societate apoi radiere caci societatea nu are clienti oare nu este suficient.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent model hotarare dizolvare si lichidare simultana srl asociat unic elina24 elina24 buna seara, am si eu o problema, am un SRL asociat unic si doresc sa il dizolv si lichidez simultan conform art. 235, dar am inteles ca am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate radia voluntar o firma? alina240 alina240 Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare. Detin o firma(SRL) si as dori sa o radiez. Va rog daca se poate sa imi spuneti care ar fi procedura si ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)