avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Repunere in termen de recurs
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Repunere in termen de recurs

Buna ziua!
In anul 2008 infiintez o societate comerciala avind un contract de comodat valabil un an , pentru sediu social.In 2009, il prelungesc acest contract pe o perioada de 6 ani, insa, nu il depun la Registrul Comertului.
Plec din tara in 2009,lasind in grija contabilei depunerea tuturor declaratiilor fiscale si a bilanturilor cerute de Codul fiscal, fiind la zi cu toate depunerile, mai mult de atit, in anul 2014 , obtin o decizie de la Anaf privid inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari.
In luna iunie 2014, vin in tara si aflu intimplator cu ocazia unei vizite la Registrul Comertului pentru un certificat constatator, ca de fapt societatea este in dizolvare si ca exista o sentinta a tribunalului prin care s-a admis dizolvarea societatii , avind sediul social expirat.
Prezint contractul incheiat in 2009, precum si dovezile clare ca in perioada 2009-2014 am fost plecat, precum si toate bilanturile si declaratiile depuse la zi, la finante.
Fac o cerere de depunere acte la registrul Comertului si obtin un certificat de inregistrare si mentionare acte, obtinind si o rezolutie de admitere a inregistrarii contractului de comodat.

Intrebarea este daca pot sa fac un recurs peste termen ( in conditiile in care termenul de recurs peste termen este de doar 15 zile de la data impiedicarii sau cind partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa sa ) , sa repun dosarul in termenul de recurs si sa anulez cererea de dizolvare si radiere, sau ce credeti ca ar trebui sa fac pentru a iesi din acesta situatie?
Va multumesc anticipat!!!

Cel mai recent răspuns: george_ex , utilizator 23:39, 23 Iunie 2014
Atata vreme cat Registrul Comertului (apoi Tribunalul) pot face dovada ca ati fost citat la sediul social al societatii dvs. (si ca au publicat deciziile in BPI) nu aveti ce sa mai faceti. Faptul ca ati plecat din tara nu este un motiv mai presus de vointa dvs. Asa cum ati delegat un contabil sa va depuna actele contabile asa trebuia sa aveti grija si de situatia juridica a firmei. Nu cred ca instantele sa socoteasca plecarea din tara un motiv mai presus de vointa dvs.
multumesc de raspuns! In fapt , nu am fost citat la sediul societatii, ci pe,portalul Oficiului si bineinteles al instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator s.r.l si anulare contract comodat liv.savu liv.savu Buna seara . Sunt administrator si actionar intr-un S.R.L unde sunt asociat cu inca cineva , deci suntem 2 asociati . As dori sa-mi spuneti daca exista ... (vezi toată discuția)
Subiect: recurs impotriva hotararii de dizolvare societate - motivul: lipsa sediu social DIX DIX Buna am primit prin posta hotararea de dizolvare a societatii mele pe motiv ca a expirat sediul social, cu recurs in 30 de zile. am studiat motivele de ... (vezi toată discuția)
Societate in dizolvare jurista jurista Buna ziua, As vrea sa ma consult si eu cu voi, dragi colegi in legatura cu dizolvarea unei firme. In mai Tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare, ... (vezi toată discuția)