avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... SOCIETATE IN DIZOLVARE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

SOCIETATE IN DIZOLVARE

Buna ziua,

As vrea sa ma consult si eu cu voi, dragi colegi in legatura cu dizolvarea unei firme.

In mai Tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare, pentru ca societatea nu si-a depus in 2006 situatiile financiare.
Am facut recurs la Tribunal si am depus si la Registrul comertului recurs.
S-a dat termen de judecata si s-a inregistrat recursul in Registru.
Dosarul in care s-a pronuntat sentinta impotriva careia am facut recurs e la Curtea de Apel.
Exista vreo sansa ca societatea sa nu se dizolve?
Mentionez ca in 2006 nu a avut nicio activitate si nu exista o prevedere legala care sa oblige sa declare inactivitatea.
Cel mai recent răspuns: marap , utilizator 22:35, 5 Octombrie 2009
Mergeti la ORC si depuneti bilanturile si in felul acesta castigati recursul.
Chiar daca nu a avut nicio activitate tot aveti obligatia legala de a depune bilanturile pentru 2006,2008 la ORC.
gabescu are dreptate =D> depui bilanturile si la ORC si ila termenul din recurs la CApel si o sa iti fie admis recursul si respinsa cererea de dizolvare a societatii.
Si ca sa iti incordezi muschii pune ORC-ul sa iti plateasca si cheltuieli de judecata.
dar daca nu mai sunt in termenul de recurs? mentionez ca am aceeasi speta, insa persoana respectiva a aflat de incheierea de dizolvare pronuntata in iunie 2006 si publicata in MOf in dec.2006 abia acum, in aug. 2009, cand a si depus bilanturile restante.
In incheiere se precizeaza ca termenul de recurs este de 30 zile de la publicare in MOf.
Am facut recurs totusi.... si...
Ce parere aveti?
Nu exista din pacate temei pentru repunerea in termenul de recurs dupa publicarea in Monitorul oficial a incheierii de dizolvare - doar situatii exceptionale care v-au impiedicat sa formulati recurs - ati fost inchis, bolnav, rapit de extraterestri - cam imposibil de demonstrat existenta unei cauze de impiedicare timp de 3 ani...

In privinta cheltuielilor de judecata nu vad sanse de obtinere, atat timp cat la data pronuntarii incheierii de dizolvare aceasta era temeinica, si bilanturile au fost depuse abia dupa declararea recursului - unde este culpa ORC?:D
Si atunci ce ar trebui sa fac pentru a mentine aceasta societate cu capac. de exercitiu? Mentionez ca soc are incheiate contracte cu termene lungi fff avantajoase si eventuala sa lichidare/radiere ar duce la rezilierea acelor contracte. Mai precis are niste spatii inchiriate la sume super ok, platite in avans, spatii pe care le-a subinchiriat, termenul expirand in 5 ani.

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent ccoco ccoco buna ziua, am mare nevoie de un raspuns. am o firma din 2003. din 2006 nu am mai avut nici o activitate si nici nu s-a mai depus nici un bilanta la admin ... (vezi toată discuția)
Comodat sau ctr.subanchiriere? popescu_car popescu_car Am un punct de lucru in spatiu inchiriat de la pers. fizica si declarat la adm. financiara de catre proprietar. Doresc sa subanchiriez sau sa fac ctr. comodat, ... (vezi toată discuția)
Contract comodat/contract inchiriere caprice caprice Este posibil ca o societate X sa dea printr-u ctr de comodat unei societati Y dreptul de folosinta/exploatare gratuita asupra unui teren(proprietate ... (vezi toată discuția)