Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca nu este depus bilantul din 2006. Am depus bilantul imediat ! Am primit confirmarea , si am intrebat daca voi mai avea probleme si mi-au spus ca nu ! in aceeasi perioada am suspendat activitatea si am inchis un punct de lucru , la acre am primit solutionarea favorabil. Am stat linistita!
Acum o sapt a vrut sa cesionez actiunile si a fost respinsa mentiunea pe motiv ca firma este dizolvata!
Mai nou am aflat tot azi ca am avut proces cu o institutie care imi cere falimentul (banca) la care am un teren ipotecat !
Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca mai pot cesiona partile catre o alta persoana !Multumesc!:sorry:
nu se poate face nici o cesiune.
o dovada a depunerii situatiei financiara trebuia depusa la dosar.
a trecut termenul de recurs?? prevazut de art. 237 Orice persoană interesată poate face recurs împotriva hotărârii de dizolvare, în termen de 30 de zile de la efectuarea publicităţii, în condiţiile alin. (3) şi alin. (4). Recurentul va depune o copie a recursului la oficiul registrului comerţului în care este înregistrată societatea a cărei dizolvare a fost pronunţată.
singura varianta"
Art. 237:
(6) La data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.
10) Bunurile rămase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comerţului, în condiţiile alin. (8) şi (9), revin acţionarilor
ART. 260
(1) Lichidarea societăţii trebuie terminată în cel mult 3 ani de la data dizolvării. Pentru motive temeinice, tribunalul poate prelungi acest termen cu cel mult 2 ani.
(2) În termen de 15 zile de la terminarea lichidării, lichidatorii vor cere radierea societăţii din registrul comerţului, sub sancţiunea unei amenzi judiciare de 200 lei pentru fiecare zi de întârziere, care va fi aplicată de judecătorul delegat, în urma sesizării oricărei părţi interesate, prin încheiere. Încheierea judecătorului delegat este executorie şi supusă recursului.
(3) Radierea se poate face şi din oficiu.
(4) Lichidarea nu liberează pe asociaţi şi nu împiedică deschiderea procedurii de faliment a societăţii.
Cesionare firma
nicolaus
Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)